Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Kraljevi ostaju praznih ruku

Madriđani u velikom strahu: Chelsea odriješio vreću i nudi bogatstvo za Realovu glavnu metu

Realov plan o dovođenju Mbappea i Haalanda lako bi se mogao izjaloviti…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kraljevski je klub rastrgan između Kyliana Mbappea i Erlinga Haalanda. Mbappe je veća želja, ali i nedostupnija. PSG se neće tako lako odreći svoje zlatne koke. Real pozorno osluškuje što se događa na Parku prinčeva. Možda se naljeto ukaže šansa.

Sportski direktor PSG-a Leonardo u eter je ispalio izjavu koja je privukla veliku pozornost na Santiago Bernabeuu. Leonardo je javno poručio Mbappe da će ubrzo morati donijeti odluku o produljenju ugovoru. Zvuči kao blef, ali činjenica je da Mbappe zasad odbija sve ponude, što ide na ruku Florentina Pereza.

Španjolski mediji prilično su složni da predsjednika Reala zapravo Mbappea želi dovesti kada mu istekne ugovor s Parižanima, a to je ljeto 2022. Taj plan bi se lako mogao izjaloviti ako Mbappe uskoro stavi potpis na produljenje ugovora.

Perezov plan

Ako se to dogodi, Real će morati mijenjati strategiju. Dok jednim okom prati što se događa u Parizu, Perez drugim pogledava prema Dortmundu. Navodno je Perezova projekcija zapravo sljedeća: naljeto dovesti Erlinga Haalanda, a godinu potom krenuti po Mbappea.

Madriđani su u strahu da bi im se plan mogao izjaloviti, da ne ostanu praznih ruku na obje adrese. Njemački Bild piše da je Chelsea već pokucao na vrata Borussije i ispipao joj puls. Nijemci javno poručuju da ne žele prodati mladog Norvežanina, ali to uvijek govore pa na kraju ipak popuste, ako je ponuda prava, a navodno jest.

gol expired KVIZ Koji si legendarni nogometaš? Riješi naš zabavni test osobnosti! divider

Bild piše da je Roman Abramovič odobrio Thomasu Tuchelu između 100 i 150 milijuna eura za realizaciju tog transfera već ovog ljeta.

Haaland je u siječnju 2020. potpisao ugovor s Borussijom do ljeta 2024., no spekulira se da postoji klauzula da može otići nakon dvije sezone ako netko donese 75 milijuna eura. Takvi su ugovori specijalnost njegova menadžera Mine Raiole tako da se može zaključiti da u tom dimu ima vatre.

Da Nijemci nisu pristali na takve uvjete, Haaland vjerojatno ne bi ni došao u Borussiju. Uostalom, pod sličnim ugovornim točkama je došao iz Moldea u Salzburg. Borussia ga je dobila za samo 20 milijuna eura. Takva je bila klauzula.

Chelsea odriješio vreću

Što je poanta priče? Ako bi Chelsea došao naljeto u Dortmund sa stotinjak i kusur milijuna eura, Nijemci to vjerojatno ne bi mogli odbiti. Ne bi im se isplatilo jer bi Haaland za pola godine mogao otići za upola manju cifru, ako je priča o klauzuli točna.

Dakle, jasno je zbog čega su u Madridu u strahu da bi mogli ostati kratkih rukava na oba fronta. Real u ovom trenutku ne stoji bajno što se tiče financija. Kriza je snažna udarila na vrata brojnih europskih klubova, posebice španjolskih.

Englezi stoje osjetno bolje na svim poljima. Dok La Liga očigledno posustaje, Premierliga se sve više udaljava od ostatka konkurencije. Pitanje je može li Real u ovom trenutku uopće nadlicitirati Chelsea? Ako i može, ostaje pitanje želi li uopće istresti toliku svotu za Haalanda?

Može li Dinamo proći Tottenham?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider