Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
legenda njemačke bundeslige

Oprostio se najstariji sudionik u povijesti europskih prvenstava s kultnom sivom trenirkom

U mirovinu je s 43 godine otišao legendarni mađarski vratar Gabor Kiraly.

Gabor Kiraly i njegova trenirka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon 26 godina profesionalne karijere u mirovinu je otišao legendarni mađarski vratar Gabor Kiraly (43). Rekli bismo da je odlučio objesiti rukavice o klin, međutim u njegovu slučaju moramo reći da je odlučio objesiti trenirku o klin.

Poznavatelji njegova lika i djela jako dobro znaju o čemu govorimo. Naravno, riječ je o njegovu donjem dijelu sive trenirke, koja je postala neizostavan dio njega kao vratara. Vratari u pravilu nose uske tajice u kojima se osjećaju lagano i poletno, no Kiraly je tijekom cijele svoje karijere nosio ležernu, tzv. vrećastu sivu trenirku.

Vijest o odlasku u mirovinu objavio je na svojoj službenoj internetskoj stranici.

"Hvala nogometu koji me naučio svemu, između ostalog, da postanem bolja osoba. Borio sam se svakog dana i uvijek sam davao svoj maksimum", napisao je između ostalog u oproštaju od nogometa.

"Bio sam u srcu nogometnog svijeta u 882 utakmice, a sada želim vidjeti kako izgleda život iza kulisa."

Bogatu karijeru završio je u Haladas Szombathelyju, klubu u kojem ju je i započeo. Prethodno je nosio dres Herthe, Munchena 1860 i Bayer Leverkusena u Njemačkoj te Crystal Palacea, West Hama, Aston Ville, Burnleyja i Fulhama u Engleskoj.

Za Mađarsku je upisao 108 nastupa, a na posljednjem je Europskom prvenstvu postao najstariji sudionik u povijesti kontinentalne europske smotre.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider