Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Visjeli, ali uspjeli

Afrička senzacija ide dalje: Preživjeli dramu i izborili novi najveći uspjeh u povijesti

Nogometna reprezentacija Madagaskara nastavila je nizati iznenađenja plasiravši se u četvrtfinale afričkog Kupa nacija nakon što je u osmini finala pobijedila DR Kongo sa 4-2 (2-2) nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Slavlje Madagaskara (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za 108. reprezentaciju sa Fifine ljestvice to je najveći uspjeh u povijesti. Naime, Madagaskar do sada nikada nije nastupio na Afričkom kupu nacija, a u svom premijernom nastupu je prošao skupinu osvojivši prvo mjesto ispred Nigerije, a sada i pobijedio DR Kongo za plasman među osam najboljih reprezentacija ''Crnog kontinenta''.

Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj je Madagaskar bio bliži pobjedi i unutar 90 minuta. Međutim, DR Kongo je golom u sudačkoj nadoknadi zabio za 2-2 izborivši produžetak.

Madagaskar je poveo u 9. minuti golom Ibrahima Amade, a izjednačio je bivši napadač Villarreala, a sada član kineskog Beijing Guoana, Cedric Bakambu u 21. minuti. Madagaskar, kojeg vodi francuski stručnjak Nicolas Dupuis, stigao je do nove prednosti u 77. minuti preko Faneve Andriatsime, a kada se već činilo kako će utakmica završiti rezultatom 2-1, DR Kongo je izjednačio golom braniča Porta Chancela Mbembe nakon ubačaja iz kornera.

DR Kongo je u produžetku bio nešto bolji, ali nije uspio zabiti i treći gol.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca igrači Madagaskara su pucali bez greške. Golove su zabili Ibrahim Amada, Romain Metanire, Thomas Fontaine, te Jerome Mombris, dok su u suparničkim redovima Marcel Tissernd i Yannick Bolaise pucali preko gola, a precizni su bili tek Bakambu i Paul Jose Mpoku.

Madagaskar će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Gana - Tunis koji je na rasporedu u ponedjeljak.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider