Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbornik ga prekrižio

Jednim potpisom razbjesnio i Ruse i Poljake: Izbačen iz reprezentacije, neće u Katar!

Maciej Rybus nogometni je reprezentativac Poljske za koju je upisao 66 nastupa.

Maciej Rybus (Foto: Afp)

Izbornik reprezentacije Poljske Czeslaw Michniewicz donio je odluku kako Maciej Rybus sigurno neće biti u kadru za Svjetsko prvenstvo.

Lijevi bek koji je za Poljsku nastupio 66 puta u proteklih 13 godina prekrižen je nakon što je po drugi put u kratkom periodu odbio napustiti Rusiju nakon što je počela ruska invazija na Ukrajinu.

Rybus je proteklih pet godina igrao za Lokomotiv iz Moskve, klub koji nije htio napustiti nakon što su iz njegove domovine dolazili apeli da ode.

Sjećate se te priče, Poljaci su bili među glavnim agitatorima da se reprezentacija Rusije i njihovi klubovi izbace ih svih kontinentalnih i svjetskih natjecanja. Shodno tome, zatražili su od svog reprezentativca koji igra Rusiji da ode iz te države što je on odbio, a onda ih je ovog lipnja još jednom šokirao.

Naime, Rybusu je istekao ugovor s Lokomotivom i nije znao gdje će nastaviti karijeru, sve dok se nije oglasio još jedan klub iz Moskve - Spartak - i ponudio mu ugovor koji je naposljetku prihvatio. Tim potezom razbjesnio je navijače Lokomotiva koji mu ne mogu oprostiti prelazak u redove gradskog rivala.

Michniewicz neće zvati Rybusa za Ligu nacije i Svjetsko prvenstvo

Izabrao je, dakle, ostanak u Rusiji, što je razljutilo izbornika Michniewicza koji mu je otvorenom razgovoru rekao da zaboravi na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

"Trener je informirao igrača da, zbog njegove klupske situacije, neće biti pozvan u reprezentaciju u rujnu za utakmice Lige nacija niti će moći ići na Svjetsko prvenstvo", stoji u izjavi Poljskog nogometnog saveza.

Na društvenim mrežama određeni broj Poljaka ima razumijevanja za Rybusovu odluku s obzirom na to da mu je supruga Ruskinja, a i oba njihova sina su rođena u Rusiji.

Poljska će tako bez Rybusa u Katar gdje će nastupati u skupini C, zajedno s Argentinom, Meksikom i Saudijskom Arabijom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider