Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovač rutinski s Bayernom

Lyon šokirao prvog favorita Lige prvaka i priredio najveću senzaciju na startu

U susretu iz skupine F Lige prvaka Lyon je šokirao engleskog prvaka Manchester City pobijedivši na Etihadu s 2-1.

Slavlje Lyona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester City je dominirao, imao daleko veći posjed lopte i niz prilika, no gosti su bili ti koji su bili efikasniji. Lyon je poveo u 26. minuti. Nabil Fekir je probio po lijevom krilu i ubacio u kazneni prostor, Fabian Delph je promašio loptu, a poklon iskoristio Maxwell Cornet.

U 44. minuti Fekir je povećao vodstvo Lavova postigavši pogodak s ruba kaznenog prostora. Građani su smanjili u 67. minuti golom Bernarda Silve. Velike zasluge za gol je imao Leroy Sane koji je sjajno prošao po krilu, a potom povratnom loptom uposlio Silvu. Do kraja susreta momčad Pepa Guardiole je jurila po izjednačenje, ali nije uspjela.

Prema svjetskim kladionicama, City je prije početka Lige prvaka označen kao najveći favorit ovogodišnjeg natjecanja.

VIDEO Manchester City - Lyon 1:2

U ranijem terminu Šahtar i Hoffenheim su odigrali 2-2. Bila je to utakmica u kojoj su gosti vodili 1-0 i 2-1, ali je Šahtar uspio iščupati bod. Utakmicu je obilježio i trener njemačkog bundesligaša Julian Nagelsmann koji se upisao u povijest kao najmlađi trener u nogometnoj Ligi prvaka.

U susretu E skupine Bayern, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, je gotovo rutinski u Lisabonu pobijedio Benficu 2-0. Bavarci su poveli već u 10. minuti golom Roberta Lewandowskog. David Alaba je ubacio povratnu loptu s lijeve strane, a poljski napadač sjajno reagirao za vodstvo Kovačeve momčadi. Na 2-0 je povisio Renato Sanches u 54. minuti.

VIDEO Benfica - Bayern München 0:2

Filip Krovinović nije nastupio za Benficu zbog ozljede, a nije nastupio niti Branimir Kalaica.

U drugom dvoboju Ajax je u Amsterdamu pobijedio AEK s 3-0. Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo previše prilika, Ajax je poveo već nakon 52 sekunde nastavka i poslije toga utrpao još dva komada.

Gledaj utakmice na programima Planet sport, na Vip i B.net TV-u!

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider