Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEVJEROJATNO TUŽAN PODATAK

Nekad su bili obožavani velikan u napadu na Ligu prvaka, a danas su najlošija momčad elitnog nogometa

Iako su još prije tri godine igrali polufinale Lige prvaka, Olympique Lyon danas je statistički najlošija momčad unutar pet najjačih europskih liga.

Navijači Lyona protiv Reimsa (Foto: Afp)

Nakon što je prošla sezona, u kojoj je osvojeno sedmo mjesto u ligi, čime su ostali bez nastupa u Europi, proglašena neuspješnom, u Olympique Lyonu bi vjerojatno trenutno stanje istog trenutka mijenjali za prošlosezonsko.

Naime, bivši sedmerostruki prvak i momčad koja je prije nešto više od tri godine igrala polufinale Lige prvaka, nakon eliminacije Juventusa i Manchester Cityja, trenutno je najlošija momčad elitnog europskog nogometa.

Ove sezone ne znaju kako je biti u vodstvu

Osim što sa samo dva osvojena boda drže posljednje mjesto u francuskoj Ligue 1, Lyon je jedina momčad unutar pet najjačih liga koja niti u jednom trenutku ove sezone nije bila u vodstvu!

Ekipa u kojoj nastupaju naši Duje Ćaleta-Car i Dejan Lovren (ove sezone nije još zaigrao), ima i poražavajuću 3:13 gol razliku.

Srećom ili ne, pred njima su dvije najvažnije utakmice sezone. Prvo im na Gerland dolazi Lorient (6 bodova, 16. mjesto), a onda i Clermont (također dva boda). 

Prilika je to da se izvuku iz ove nezavidne situacije, no ne upišu li tu dvije pobjede, borba za ostanak u ligi postat će realnost. Trenera su već promijenili, prije nešto više od dva tjedna klupu je preuzeo njihov bivši igrač Fabio Grosso i na njemu je sad da ih izvadi iz problema.

Nevjerojatna je to situacija za klub koji je ne tako davno bio velika francuska sila, osvojio sedam titula i svake sezone u Ligu prvaka ulazio kao pritajeni favorit. 

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider