Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
psg daleko naprijed

Lyon i Lille slavili, Monaco i dalje bez pobjede pod Henryjem

Lille je zadržao kakav takav korak za PSG-om dok je Monaco i dalje bez pobjede s novim trenerom Henryjem.

Lyon slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Lillea zadržali su drugu poziciju na ljestvici francuskog prvenstva nakon što su u susretu 11. kola pobijedili Caen sa 1:0. Slavio je i Lyon koji je na gostovanju pobijedio Angers sa 2:1, dok je Monaco na svom travnjaku odigrao tek 2:2 protiv Dijona.

Lille je slavljem protiv Caena upisao četvrtu uzastopnu pobjedu, te sedmu u zadnjih osam kola, a pogodak odluke zabio je Rafael Leao u 56. minuti.

Uspješan je bio i Lyon koji je na gostovanju pobijedio Angers sa 2:1. Sva tri gola pala su u drugom dijelu. Lyon je poveo 2:0 golovima Houssema Aouara (63) i Mephisa Depaya (87), a domaćin je ublažio poraz golom Cristiana Lopeza u 88. minuti. Lyonu je put do pobjede olakšalo isključenje domaćeg braniča Ismaela Traorea u 34. minuti. Za Angers je od 36. minute zaigrao Mateo Pavlović.

Monaco je nastavio nizati loše rezultate i pod vodstvom novog trenera Thierryja Henryja. Niti u trećem nastupu pod njegovim vodstvom momčad iz Kneževine nije uspjela slaviti. Nakon ligaškog poraza od Strasbourga (1:2), te remija u Ligi prvaka protiv Club Bruggea (1:1), Monaco je na svom travnjaku odigrao 2:2 protiv Dijona. Henryja može tješiti što je ovim bodom prekinuo niz od četiri uzastopna poraza u prvenstvu.

Momčad iz Kneževine je povela u 29. minuti golom Benjamina Henrichsa, no samo pet minuta kasnije gosti su izjednačili preko Alphonsea. Potpuni preokret dogodio se u 57. minuti kada je Mehdi Abeid doveo Dijon u goste. Ipak, Kamil Glik je u 80. minuti uspio izjednačiti. Danijel Subašić je i dalje izvan stroja zbog ozljede.

Za razliku od Monaca, promjena trenera za sada se pokazala odličnim potezom u Nantesu. Nakon što je u premijernom nastupu na klupi Nantesa doživio poraz, Vahid Halilhodić je ostvario i drugu uzastopnu pobjedu otkako je početkom listopada preuzeo klub. U prošlom kolu Nantes je porazio Toulouse sa 4:0, a ovoga puta na gostovanju Amiens sa 2:1. Golove za Nantes zabili su Gabriel Boschilia (15) i Emiliano Sala (71), dok je pogodak za Amiens zabio Mathieu Bodmer (81).

Montpellier je na gostovanju pobijedio Toulouse sa 3:0 (Laborde 21, Delort 24, Reynet 90+3) probivši se na treće mjesto ljestvice.

Na ljestvici vodi PSG sa 30 bodova, drugi je Lille sa 25 bodova, dok se na treće mjesto probio Montpellier sa 22 boda. Lyon na četvrtom mjestu ima 20 bodova. Zadnja dva mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Monaco i Strasbourg sa po sedam bodova, tri manje od zone spasa.

Ligue 1, rezultati:

Angers - Lyon 1-2 (Lopez 88 / Aouar 63, Depay 87)
Amiens - Nantes 1-2 (Bodmer 81 / Boschilia 15, Sala 71)
Guingamp - Strasbourg 1-1 (Benezet 6 / Zohi 88)
Lille - Caen 1-0 (Leao 56)
Monaco - Dijon 2-2 (Henrichs 29, Glik 80 / Alphonse 34, Abeid 57)
Toulouse - Montpellier 0-3 (Laborde 21, Delort 24, Reynet 90+3)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider