Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

Ima samo 18 godina, a već je odbio transfer vrijedan 8,5 milijuna eura: Evo što kaže veliki talent Prve HNL

Lukas Kačavenda, nogometaš Lokomotive ove je zime odbio transfer u Genou vrijedan 8,5 milijuna eura.

Lukas Kačavenda, 18-godišnji nogometaš Lokomotive ove je sezone oduševio u dresu mlade hrvatske nogometne reprezentacije, dok se u Prvoj HNL potvrđuje kao jedan od najvećih talenata cijele lige.

Sve to ove zime prepoznala je Genoa i na Kajzericu odaslala ponudu od 8,5 milijuna eura. No, Lukas je zajedno s obitelji i menadžerom Markom Naletilićem ponudu odbio.

Kačavenda ima ambiciozne planove

"Mislim da nije pametno ići jako mlad van, pogotovo ne u Italiju gdje mladi igrači ne dobivaju veliku šansu i mislim da sam donio pametnu odluku što sam ostao u Lokomotivi", rekao je Kačavenda kojem nije bilo lako donijeti tu odluku, ali ne žali za tim.

"Nije bilo lako donijeti odluku, ali opet, u ovim godinama ne možete gledati novac nego razvoj mene kao igrača i zadovoljan sam svojom odlukom. Neću žalit za njom".

gol expired Hajduk nakon lutrije jedanaesteraca ispao iz Lige prvaka, navijači ih ispratili pljeskom divider

Cijelu situaciju olakšala je i loša sezona Genoe koju je donedavno vodio veliki Andrij Ševčenko.

"Da, to je samo olakšalo moju odluku. Nije mi cilj igrat slijedeću sezonu drugu ligu talijansku. Zato smo i odbili tu ponudu."

Tako je propala šansa da Kačavenda zaigra s jednim od najboljih i najomiljenijih veznjaka novije generacije Vatrenih Milanom Badeljom.

"Da, nisam još upoznao Milana Badelja. Bilo bi mi sigurno zadovoljstvo igrati s njim, ali možda neki drugi put", kazao je Kačavenda koji je siguran kako bi nešto i naučio od Badelja.

Zaradio je već devet žutih kartona

A sigurno se može i popraviti individualna statistika ove sezone.

"Sigurno da može. Ovo mi je tek prva sezona. Tri gola, jedna asistencija. Ja sam siguran da će to do kraja sezone bit još malo više i nadam se da će doći ti golovi i asistencije."

Zanimljivo, iako je ofenzivni veznjak, Kačavenda je samo jedan od trojice igrača u Prvoj HNL koji su dobili čak 9 žutih kartona.

gol expired Tisuće navijača ispunilo poljudske tribine za spektakl Hajduka i Atletica, poslali su poruku Perišiću divider

"Često puta uđem malo čvršće na utakmici, pa mi suci to broje. Jedan, drugi, treći faul, pa mi daju žuti karton. Mislim da puno tih faulova nije bilo za žuti karton, ali njihova odluka."

A njegova odluka da odbije talijanske milijuna i ostane u HNL-u, zorno pokazuje koliko ovaj veliki talent trezveno razmišlja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider