Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najviše ga cijeni...

Hrvatski maestro uz bok najvećima: Samo petorica ispred Luke Modrića

Izbor za najboljeg igrača svijeta u 2017. godini pokazao je da Luka Modrić jako visoko konkurira među kolegama nogometašima, izbornicima, medijima, ali i navijačima!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić treći je put zaredom izabran u FIFA-inu najbolju momčad godine (2017. godine)! U ponedjeljak je u Londonu održana gala večer The Best FIFA Football Awards, na kojoj su izabrani najbolji igrači tekuće godine. Cristiano Ronaldo slavio je i drugu godinu zaredom ispred Lionela Messija i Neymara. Našem Modriću izmaknula je finalna kandidatura, ali čini se da je u poretku završio na visokom 6. mjestu!

Hrvatski kapetan plasirao se ispred igrača kao što su Harry Kane, Andres Iniesta, Paulo Dybala, Robert Lewandowski, Eden Hazard, Luis Suarez... Ispred njega smjestila su se sigurno dvojica najboljih na planeti, Neymar te vjerojatno Buffon i Sergio Ramos. Sudeći prema glasovima izbornika, kapetana, medija i navijača koje je objavila FIFA, Modrić je 6. najbolji igrač svijeta!

Kao što to obično biva kod takvih glasovanja, mnogi se igrači odlučuju dati najveći broj glasova svojem klupskom kolegi. Izbornici nerijetko daju glasove svojim najboljim igračima reprezentacije, dok mediji redovito guraju svoje u prvi plan. Složit će te se da to nije baš fer prema onima koji su te godine uistinu bili najbolji. Jer, ovo nije Eurovizija da se glasuje za ''svoje'' ili susjede.

Ronaldo objektivan izbor velike većine

No Luka Modrić prikupio je jako puno glasova od kapetana reprezentacija i izbornika koji su "neutralni".

Pobjednik u ovoj konkurenciji, Cristiano Ronaldo, pokazao je koliko cijeni našeg igrača, te mu je dao maksimalnih 5 bodova, što je i normalno jer je on bio izbor većine, a nije mogao glasovati za sebe.

Na drugo su ga mjesto smjestili, odnosno dali mu tri boda, Korejac Ki Sung-Yueng te čak sedmorica izbornika (tada aktualnih, neki su dobili otkaz od glasovanja): Chris Coleman, Bruce Arena, Fernando Santos, Gareth Southgate, Ante Čačić, Jose Pekerman i Marcello Lippi.

Po 1 bod dali su mu igrači Mile Jedinak, Eden Hazard, Gianluigi Buffon, Andres Guardado, Steven Davis i Sergio Ramos, a od izbornika Robert Prosinečki, Roberto Martinez i Mircea Lucescu. Još jedan bod Modrić je dobio od trećeg hrvatskog predstavnika, kolege iz Sportskih novosti Roberta Matteonija.

U izboru navijača Modrić je završio na visokom 6. mjestu sa 115 bodova.

Kako su glasovali kapetani izbornici, mediji pogledajte ovdje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider