Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Večeras je dodjela

Evo na kojem je mjestu Luka Modrić završio u izboru za Zlatnu loptu: Mjesto dijeli s nogometašem Chelseaja

Dva glavna favorita za osvajanje Zlatne lopte su Leo Messi i Robert Lewandowski.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večeras, oko 20:30 započinje gala večera u Parizu na kojoj će se dodijeliti Ballon d'Or ili Zlatna lopta, najpoznatija individualna nogometna nagrada magazina France Football.

Među 30 kandidata za dodjelu prestižne nagrade bio je i hrvatski kapetan Luka Modrić koji je naposljetku završio na 29. mjestu, a poziciju dijeli sa španjolskim nogometašem iz Chelseaja, Cesarom Azpilicuetom.

Uoči dodjele velike nagrade, France Football objavit će poredak nogometaša od 30. mjesta pa nadalje.

Inače, imena favorita za osvajanje Zlatne lopte ostala su na samo dva imena, ako ne i jednom.

Lionel Messi i Robert Lewandowski od početka su bili dva najizglednija kandidata za ovogodišnju nagradu, no iz brojnih izvora stižu glasine kako će večeras Argentinac i sedmi put u karijeri podići ovaj trofej.

Iako za to potvrde još nema, mediji diljem Europe prenose informacije prema kojima je Messi prije nekoliko dana obavijestio prijatelje i rodbinu o dobitku nagrade te je već obavio tradicionalni intervju za France Football.

gol expired Tko večeras osvaja Zlatnu loptu? Čini se kako je pobjednik već poznat divider

Neki izvori govore i kako je Messi premoćno pobijedio u glasovanju 50 novinara iz cijelog svijeta, koji su kandidatima davali šest, četiri, tri, dva ili jedan bod. U glasanju se uzimaju u obzir brojni kriteriji, poput osvojenih trofeja, osobnog učinka nogometaša, poput broja golova i asistencija, utjecaj na momčad, osobine vođe i slično.

Ako se sve ove glasine, kao i obično, pokažu istinitima, Lionel Messi će večeras osvojiti svoju sedmu Zlatnu loptu, drugu u nizu nakon 2019. godine. Iza njega bi po broju ovih nagrada ostao Cristiano Ronaldo na pet titula najboljeg na svijetu.

Luka Modrić bi time ostao jedini u eri dvojice najboljih nogometaša današnjice koji je osvojio Zlatnu loptu u posljednjih 13 godina, a da nije ni Ronaldo ni Messi.

Za kraj dodajmo da će se u Parizu dodijeliti još dvije nagrade, nagrada Kopa za najboljeg mladog nogometaša te nagrada Jašin za najboljeg vratara.

Tko je trebao osvojiti Zlatnu loptu za 2021. godinu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider