Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u biranom društvu

Nova počast za hrvatskog maestra: L'Equipe izabrao Modrića u momčad godine

Luka Modrić se još jednom našao u biranom društvu najboljih nogometaša svijeta.

Luka Modrić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Luka Modrić još je jednom dobio mjesto u najboljoj momčadi 2017. godine. Počast hrvatskom veznjaku ovaj je put iskazao ugledni francuski L'Equipe koji je Modrića izabrao u najbolju momčad prošle godine.

L'Equipe je momčad složio u ofenzivnu verziju 4-4-2 formacije u kojoj su samo dva mjesta bila rezervirana za veznjake. Partner Modriću u sredini terena je Chealsejev N'Golo Kante.

Osim Modrića, u momčadi su još tri igrača Real Madrida – Cristiano Ronaldo, Marcelo i Sergio Ramos. PSG ima tri predstavnika – Neymara, Edinsona Cavanija i Danija Alvesa, koji je prvu polovicu godine proveo u Juventusu. Ostala mjesta popunjavaju Mats Hummels, Gianluigi Buffon i Lionel Messi.

L'Equpieova momčad godine: Gianluigi Buffon – Dani Alves, Mats Hummels, Sergio Ramos, Marcelo – Luka Modrić, N'Golo Kante – Lionel Messi, Neymar – Edinson Cavani, Cristiano Ronaldo

Ovo je novo priznanje za Modrića nakon što je bio peti u poretku za Zlatnu loptu, a FIFA ga je uvrstila u svoju idealnu momčad. Iza Modrića je vrlo trofejna godina u kojoj je osvojio naslov prvaka Španjolske, Ligu prvaka, europski i španjolski superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo na kojem je bio najbolji igrač.

Modrić se našao i u idealnoj momčadi u izboru 150.000 čitatelja L'Equipea. U odnosu na momčad koju su izabrali novinari samo su dvije razlike – u obrani je Samuel Umtiti umjesto Hummelsa, dok je u napadu Harry Kane umjesto Cavanija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider