Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BILI SU JAKO VEZANI

Luka Modrić prisjetio se djeda: ''Četnici su ga ubili nedaleko od kuće, imao sam šest godina''

Modrićev djed ubijen je na svom ognjištu 1991. godine.

Luka Modrić (Foto: Afp)

Na Županijskom sudu u Splitu potvrđena je optužnica protiv Željka Badže, ubojice djeda Luke Modrića. Ubojstvo se dogodilo u prosincu 1991. godine, a Luku Modrića starijeg nedaleko od njegove kuće hladnokrvno su ubili pripadnici policije tzv. SAO Krajine.

Jedan od najboljih nogometaša svijeta u 21. stoljeću bio je jako vezan za djeda. Luka Modrić imao je tada šest godina i djedovo ubojstvo ga je shrvalo.

Prijetio se tih trenutaka u svojoj autobiografiji ''Luka Modrić – moja igra''.

''Imao sam šest godina kada su djeda Luku četnici bezobzirno ubili nedaleko od kuće. Tada nisam mogao pojmiti to ubistvo i gubitak, a ne mogu ni danas. Kratko je bio dio mog života, ali dovoljno dugo da ostavi u meni dubok trag obiteljske ljubavi, privrženosti i odanosti. Dok sam bio mali, stalno se igrao sa mnom. Čim sam dovoljno odrastao da se mogu samostalno kretati, djed me vodio na sve poslove koje je obavljao ili u neku od svojih akcija. Čišćenje snijega, slaganje sijena, vođenje blaga na ispašu, razni popravci, odlazak u nabavku materijala i niz drugih poslova oko kuće, za sve je to djed mene tretirao kao pomoćnika.

Bio sam uzbuđen kad me vodio u lov na zečeve i jarebice, kad je dopustio da držim njegovu lovačku pušku dok su nas zajednički fotografirali. Dojam sigurnosti koji je pružao kad je bio u blizini, ugodu koja je navirala u zajedničkom druženju, stalno motrenje i znatiželja što radi, to su osjećaji koji su ukazivali na njegovu posebnost. Obožavao sam ga.''

Ilustracija Ilustracija (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Modrić se uz knjizi prisjetio i tog 18. prosinca 1991. godine.

''Sjećam se kada se to strašno zlo dogodilo tek po uznemirenosti svog oca. Djed se nije vratio kući i otišli su ga tražiti. Nisam bio ni svjestan što se događa kada su djeda dovezli u našu kuću u Zatonu Obrovačkom. Samo sam osjećao da je nešto jako tužno. Tata me zagrlio i odveo do lijesa. Rekao mi je:

'Sine, poljubi didu!'

Nisam mogao pojmiti da je to moj posljednji susret s njim. Djed Luka bio je jako cijenjen, mangup u pozitivnom smislu te riječi, šarmer. Moj tata ga je obožavao i mogu misliti koliko mu je teško bilo kad ga je izgubio. Godinama poslije prepričavao mi je osjećaj užasa kad je pronašao beživotno djedovo tijelo obliveno krvlju'', napisao je kapetan Vatrenih i Real Madrida.

Luka Modrić i Frankie De Jong U Realu od sramote svi šute, oglasio se zato Modrić: Kapetan skupio više od milijun reakcija! divider

Danica Ružić Bila je najbolja u Europi, otišla na rutinsku operaciju pa završila kao invalid: ''Sjeckao joj mišić po mišić'' divider

Zlatna lopta Večeras se dodjeljuje Zlatna lopta: Znate li tko je uopće najveći favorit? divider

Laura Schmitt Olmova djevojka o bizarnoj situaciji u Barceloni: "Bilo je kao kad su dečki puštali 18+ filmove" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Tonči Gabrić velik je trag ostavio na Poljudu kao vratar Hajduka te je upisao više od 100 nastupa. Za hrvatsku reprezentaciju skupio je devet nastupa, a branio je i na povijesnoj prvoj reprezentativnoj utakmici, ogledu u Zagrebu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Počivao u miru. 🕊️

📸: Niksa Stipanicev/CROPIX
KRAJ! Osijek poslije šest godina pobijedio Dinamo na Maksimiru, što kažete na utakmicu?

Opširnije >>> https://bit.ly/4eXT29b
UŽIVO DINAMO - OSIJEK: Gosti udvostručili prednost iz penala, prvak na rubu poraza

Opširnije >>> https://bit.ly/4eXT29b
UŽIVO DINAMO - OSIJEK: Modri izjednačili rano po početku drugog dijela, Hernani čudesnim golom već u sljedećoj akciji vratio prednost

Opišrnije >>> https://bit.ly/4eXT29b