Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Što prate Hrvati?

Luka Modrić postaje zaštitno lice svjetski poznatog hrvatskog proizvoda

SofaScore je dobio svjetski poznato zaštitno lice, Luku Modrića.

Luka Modrić slavi naslov prvaka Španjolske (Foto: Afp)

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač španjolskog nogometnog kluba Real Madrid, postaje zaštitno lice sportske aplikacije SofaScore.

''U nogometu smo dogovorili najboljeg hrvatskog nogometaša, a u tijeku su pregovori za MMA i kriket. Želimo da svaki sport zastupljen u aplikaciji predstavlja najbolji hrvatski sportaš. Za neke sportove, poput kriketa, teško je pronaći istaknute Hrvate, ali trudimo se pronaći najboljeg domaćeg predstavnika za svaki sport'', kazao je Zlatko Hrkać, direktor i suosnivač tvrtke Sofa IT, u emisiji Poduzetnički mindset.

Aplikacija SofaScore trenutačno ima 22 milijuna korisnika diljem svijeta i postala je važan alat u rukama sportaša, njihovih trenera i agenata te sportskih novinara.

Luka Modrić slavi naslov prvaka Španjolske Luka Modrić slavi naslov prvaka Španjolske (Foto: Afp)

''Algoritam obrađuje podatke i na temelju statistike igrači dobivaju ocjene. Igračima je postalo bitno što Sofa kaže. Ako su zadovoljni, dijele naše ocjene na društvenim mrežama. Budući da se u transferima vrti velik novac, Sofa je važna i agentima. Relevantan izvor podataka postali smo za 67 medija u 60 zemalja'', navodi Hrkać koji je tvrtku Sofa IT osnovao s Ivanom Bešlićem.

U aplikaciji su sada zastupljena 23 sporta. Najpopularniji je nogomet, no u nekim se zemljama s velikim zanimanjem prate i tenis, košarka, odbojka i kriket.

''Sve otkrivaju TV prijenosi. Ono što prenosi televizija, to je popularno. U Brazilu smo broj 1. Mnogo korisnika imamo u nogometnim nacijama, dobro stojimo u Italiji, Francuskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, ali i u Nigeriji i Keniji. Amerikanci najčešće prate jedan tim u jednom sportu. U Europi je drugačije. Hrvati prate i nogomet i vaterpolo i skijanje… Pratimo sve u čemu smo dobri'', otkrio je Hrkać.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider