Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Ovo je važan trenutak''

Luka Modrić obilježava 100. utakmicu za hrvatsku reprezentaciju

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić večeras će obilježiti jubilarni stoti nastup za reprezentaciju. Tim povodom, Nike je odao počast najvažnijim trenutcima Modrićeve karijere.

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras odigrava predzadnju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Borba za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. treće su kvalifikacije predvođene Modrićem kao kapetanom reprezentacije. Na riječkoj Rujevici Luka Modrić obilježit će i svoj stoti nastup za hrvatsku reprezentaciju.

Tim povodom posebno je zahvalio momčadi i Nikeu kao dugogodišnjem partneru:

''Ovo je važan trenutak u mojoj karijeri. Imati 100 utakmica iza sebe kroz više od 10 godina u hrvatskoj reprezentaciji brojke su koje nisam mogao ni sanjati kad sam prvi put izašao na teren. Velika mi je čast biti kapetan ovakve ekipe i posebno sam ponosan na svoju desetku na dresu reprezentacije. Za sve sportske uspjehe potrebna je vrhunska ekipa, a dio te ekipe je i Nike koji je svih ovih godina uz mene.''

Naime, povodom jubilarnog i važnog nastupa, sportski gigant Nike je dizajnirao za Luku Modrića poseban dres koji simbolizira uspješnu karijeru kapetana reprezentacije. Dres je poklonjen kapetanu u posebnoj poklon kutiji obilježenoj nekim od najupečatljivijih trenutaka i nastupa tijekom Modrićeve desetogodišnje karijere kao što su:

Prva utakmica odigrana u dresu protiv Argentine i Lionela Messija kao glavnog suparnika davne 2006.

Prvi gol u utakmici protiv Italije, tadašnjeg svjetskog prvaka, svega par mjeseci nakon prvog nastupa

Kvalifikacijski nastup na Wembleyu 2007. za nastup na Europskom prvenstvu 2008

Prvi gol na Europskom prvenstvu tijekom utakmice protiv Austrije 2008

Nastup na Europskom prvenstvu protiv Španjolske 2012. tijekom koje ga je, unatoč porazu, primijetio Jose Mourinho. Modrićev nastup osigurao mu je transfer iz Tottenhama u Real Madrid.

Emocijama nabijena utakmica protiv Srbije 2013.

Prva utakmica Svjetskog prvenstva u Brazilu odigrana protiv domaćina 2014.

Prva utakmica Europskog prvenstva 2016. u Parizu odigrana protiv Turske tijekom koje je zabio gol i proslavio ga na najemotivniji način

Dizajn dresa i neizostavne Nike Mercurial kopačke

Dizajn Modrićevog dresa kombinacija je nekoliko dresova iz njegove karijere – od samih početaka do 2016. godine. Iako prepoznatljivi kockasti dresovi zahtijevaju određenu simetriju u dizajnu, ovim dresom se htjela postići posebna dinamika. Promijenjen je pristup kako bi dres bio dodatno zanimljiv i specifičan.

Sve ove emotivne trenutke Luka Modrić je proživio i ostvario u Nike Mercurial Vapor kopačkama. Ovaj model kopački posebno je dizajniran za krilne igrače i strijelce kao što su Christiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović, Franck Ribery, Luiz Adriano, Didier Drogba i mnogi drugi igrači koji su svojom maestralnom igrom ušli u povijest nogometa.

Dodatne informacije pronađite na nike.com/football

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider