Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uz lebrona, đokovića, hamiltona...

Veličanstveno priznanje: Luka Modrić jedan od šestorice nominiranih za sportskog Oscara!

Novo veliko priznanje dobio je hrvatski reprezentativac i kapetan Luka Modrić.

Luka Modrić slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Novo veliko priznanje stiglo je na adresu hrvatskog kapetana nogometne reprezentacije Luke Modrića. Nakon što je osvojio apsolutno sve važne individualne nagrade za svoju izvedbu u 2018. godini, kapetan Vatrenih nominiran je za prestižnu nagradu Laureus, koja se dodjeljuje za točno mjesec dana u Monacu.

Modrić se našao u društvu LeBrona James, Novaka Đokovića, Lewisa Hamiltona, Kyliana Mbappea i Eliuda Kipchogea.

Riječ je o godišnjoj nagradi koja se dodjeljuje za individualne uspjehe sportaša, za koju se kaže da je ekvivalent nagradi Oscar, koju dobivaju glumci. 

Nagrada se dodjeljuje od 2000. godine i do sada su je dobivali legendarni sportaši poput Tigera Woodsa, Michaela Schumachera, Rogera Federera, Usaina Bolta, Novaka Đokovića, Rafe Nadala...

Luka Modrić postao bi prvi nogometaš u povijesti Laureusa koji bi dobio nagradu za svoje uspjehe, koji su u usporedbi s drugim sportašima apsolutno konkurentni.

Podsjetimo, Modrić je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka, a onda predvodio Hrvatsku do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na koncu kojeg je dobio Zlatnu loptu za najboljeg igrača turnira.

Poslije su uslijedile UEFA-ina i FIFA-ina nagrada za najboljeg igrača godine, u kojoj je potukao Messija, Ronalda i Griezmanna.

Konkurenti Modriću su velika imena današnjeg sporta, koji su također imali godinu za pamćenje.

Tako je Lewis Hamilton potvrdio apsolutnu dominaciju u svijetu Formule 1, te je u 2018. slavio na 11 utrka, čime je došao do pete titule svjetskog prvaka.

LeBron James je nominiran jer je u 2018. godini oborio rekord Michaela Jordana, koji je u 866 utakmica zaredom postigao najmanje 10 poena. Niz LeBrona traje od siječnja 2007. godine.

Novak Đoković veliki je favorit za osvajanje nagrade, nakon što se u manje od pola godine vratio na svjetski broj 1. Osvojio je Wimbledon i US Open, te je osvajanjem Mastersa u Cincinnatiju postao prvi tenisač u Ope eri koji je osvojio svih devet Masters 1000 turnira.

Kenijski atletičar Eliud Kipchoge oborio je svjetski rekord u maratonu za čak minutu i 20 sekundi, te je po treći put u karijeri osvojio londonski maraton. U 2018. godini je nastupio na 12 maratona i slavio na njih čak 11.

Kolega nogometaš Kylian Mbappe imao je godinu za pamćenje, u kojoj je s Francuskom postao svjetski prvak. S tek 19 navršenih godina Mbappe je postao prvi tinejdžer koji je zabio pogodak u finalu Svjetskog prvenstva još od Pelea i 1958. godine. Na Mundijalu u Rusiji izabran je za najboljeg mladog igrača prvnestva.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider