Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Luka u slavljeničkom raspoloženju

Čačić ne vjeruje u bojkot Armade i otkrio dio taktike za Finsku!

Izbornik Ante Čačić i kapetan Luka Modrić družili su se s novinarima dan uoči prve od dvije ključne utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska u petak igra utakmicu koju mora pobijediti, ako želi vidjeti Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine. Finska je gost Rujevice u utakmici u kojoj su već svi tri boda pripisali Hrvatskoj.

Dan uoči utakmice održana je uobičajena konferencija za novinare na kojoj su gosti bili izbornik Ante Čačić i kapetan Luka Modrić.

"Nas čeka vrlo zahtjevna utakmica u kojoj se tri boda nameću kao imperativ i od krucijalne su važnosti za naše ciljeve. Protiv sebe imamo momčad koja ima čvrsti obrambeni gard, koja i kad gubi to bude tijesno. Pobijedili su posljednje dvije utakmice što znači da su u pozitivnom tonusu, ali držim da će biti ključno kakvi ćemo mi biti. Ne dvojim da smo svjesni da je ispred nas zadnje okupljanje koje rješava hoćemo li vidjeti Svjetsko prvenstvo gdje nam je i mjesto, a uočio sam kod igrača mobilno stanje, svjesni su trenutka" rekao je izbornik Čačić, te nastavio.

"Nas se pita! Ide nam na ruku što u ovom trenutku, kada je puno kiše palo, igramo na Rujevici, gdje će nam travnjak odgovarati jer će nas gosti dočekati u gustoj formaciji na svojoj polovici. Finska će sigurno čekati našu nestrpljivost, pogrešku i zbog toga moramo biti koncentrirani i agresivni, dovoljno raspoloženi i s brzim protokom lopte dovesti našu kvalitetu u situaciju da poentira", otkriva Čačić dio taktike.

"Teško je u praktički samo jednom ozbiljnom treningu promijeniti formaciju. Od dana okupljanja do utakmice malo je mogućnosti za napraviti dva ozbiljna treninga, dva dana se izgube na rekuperaciju. Ali mi imamo određenu šprancu u igri, imamo igrače za koje sam siguran da u ovom trenutku mogu odgovoriti na zahtjeve jedne ovakve utakmice. Bit će samo nova lica, ništa drugo", poručio je Čačić, pa se osvrnuo i na najavljeni bojkot Armade.

"Ja kao izbornik nigdje nisam doživio da nismo imali atmosferu. Nismo je imali samo na utakmicama na kojima nismo imali gledatelja, a na svakoj na kojoj su bili zdušno su navijali za Hrvatsku. Pojedinačna iskakanja na utakmici ne želim komentirati jer nije moj posao, ali činjenica je da hrvatski čovjek voli hrvatsku reprezentaciju, a reprezentacija s ovakvim igračima su zaista na diku i na ponos svih nas", zaključio je..

S izbornikom je na konferenciji za novinare bio i kapetan Luka Modrić, koji je ovog tjedna dobio kćer, a u petak će upisati 100. nastup za reprezentaciju.

 

Modrić je izjavio da nikad nije mogao očekivati da će odigrati toliko utakmica za reprezentaciju.

 

"To je izvan svih očekivanja i predstavlja veliku čast", naglasio je kapetan 'vatrenih'.

"Nadam se da će ovaj tjedan završiti na najbolji mogući način te da će mi ova utakmica ostati u dobrom sjećanju", dodao je Modrić.

Ocjenjujući stanje u reprezentaciji ustvrdio je da je dobro te da su igrači svjesni u kojoj se situaciji nalaze.

Komenitrajući na novinarski upit svoju izjavu iz Turske o nedostatku naboja u reprezentaciji, Modrić je kazao da i sada stoji iza toga, ali da ne bi želio dodatno obrazlagati što je time mislio reći.

"Važno je da smo razgovarali među sobom, pojedinačno i kao ekipa. Svjesni smo očekivanja i što trebamo činiti, ako želimo na Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo odigrati dvije borbene utakmice", naveo je hrvatski kapetan.

"Moramo biti mnogo koncentriraniji, ako želimo doći tamo gdje nam je mjesto po kvaliteti. No, to ne znači ništa, ako ne pokažemo odgovarajuću igru", ustvrdio je naš najbolji nogometaš.

Ocjenjujući reprezentaciju Finske, Modrić je kazao da je posljednje vrijeme u naletu i igra jako dobro.

"Vrlo su čvrsti fizički, pogotovo u prekidima, te mi moramo pokazati kvalitetu kao na početku ovog kvalifikacijskog ciklusa."

Na pitanje o tome kakvu atmosferu očekuje na tribinama, Modrić je izjavio da očekuje odličnu atmosferu, da se nada da će biti i vrijeme dobro.

"Kad god smo igrali u Rijeci, imali smo super atmosferu", rekao je.

Na pitanje bi li voljeli da češće igraju u Rijeci, Modrić je kazao da su ovdje fenomenlni uvjeti i odličan teren.

"Mi ne odlučujemo gdje ćemo igrati, a svugdje smo dobro dočekani", zaključio je kapetan.

 

Utakmica Hrvatske i Finske igra se u petak na Rujevici s početkom u 20.45.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider