Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
18 mu je godina

Tko je mladić koji je izronio "niotkud" i upao u prvih 11 Hajduka? Rođen u Zagrebu, na Poljud stigao obilaznim putem

U podcastu Utakmicu po utakmicu dotaknuli su se i 18-godišnjeg Luke Juraka.

U potpuno nevažnoj utakmici Hajduk je pobijedio Goricu u 35. kolu SuperSport HNL-a. Taj dvoboj bez ikakve natjecateljske važnosti za Splićane ostao je upamćen po dvije stvari: prvi put je Ivan Perišić na Poljudu u dresu Hajduka krenuo od prve minute (i to s kapetanskom trakom), a ujedno se i prvi put u ulozi startera našao - Luka Jurak.

Talentirani veznjak nedavno je prebačen iz juniora u prvu momčad, debitirao je za Hajduk na gostovanju kod Istre 1961 u Puli, da bi protiv Gorice pružio vrlo dobru igru i bio jedan od zapaženijih na terenu.

"Po Sofascoreu je imao najveću ocjenu na ovoj utakmici za 78 odigranih minuta. Upisao je jednu asistenciju, točna dodavanja 45/48, ključna dodavanja dva, oduzeo četiri lopte i to je zapravo njegov trademark iz ove juniorske sezone", komentirao je Igor Ćurković u podcastu Utakmicu po utakmicu.

Mnogi su se poslije tog dvoboja pitali tko je taj mladić. Luka Jurak je rođen 21. srpnja 2005. u Zagrebu, ali nije Zagrepčanin nego je iz Bistre u okolici Zaprešića. Njegov talent su davno prepoznali skauti Lokomotive i doveli u klub gdje je proveo tri godine igrajući za mlađe uzraste. Uslijedio je povratak doma, u Inker Zaprešić, da bi ga potom zvao Rudeš. Proveo je tu godinu i pol prije nego li je, u siječnju 2022., stigao poziv koji se ne odbija i Jurak je prešao u Hajduk.

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider