Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suarez ispričao detalje

Kakav kiks Barcelone: Odbili dovesti igrača za kojeg njegov današnji klub traži 100 milijuna eura

Brojnim greškama koje je Barca napravila u prijelaznim rokovima proteklih godina možemo pridodati još jednu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katastrofalna transfer-politika glavni je razlog stanje u kojem se Barcelona trenutno nalazi. Dugovi se mjere u stotinama milijuna eura, momčad je nekonkurentna da bi se potukla za naslov u Španjolskoj, a o Ligi prvaka da i ne pričamo.

Svemu tome kumovali su brojni loši potezi i krive procjene glede dovođenja pojačanja. Također, bilo je tu i propuštenih prilika, a o jednoj takvoj progovorio je Luis Suarez.

Urugvajski napadač, koji je u ljeto 2020. otišao u Atletico Madrid, ispričao je kako je svojedobno, dok je još nosio dres Barce, preporučio im da dovedu njegovog sunarodnjaka i reprezentativca Urugvaja Darwina Nuneza.

Ovaj današnji napadač Benfice, koji ima 22 godine i nedavno je s dva pogotka potopio Barcelonu u drugom kolu Lige prvaka, u sezoni 2019./2020. igrao je za španjolsku Almeriju.

Nisu ga htjeli dovesti jer je bio mlad!?

"Rekao sam im 'pazite na ovog tipa, jako je zanimljiv', ali oni su mi odgovorili 'ništa od toga, on igra u Almeriji i vrlo je mlad, ne treba nam' ", kazao je Suarez.

Njegov sunarodnjak prešao je iz Almerije u Benficu za odštetu od 24 milijuna eura, bio je to rekordni iznos koji je Benfica platila za nekog igrača, a portugalski klub danas za njega traži 100 milijuna.

"Umjesto da su tada platili 15-20 milijuna eura, sad moraju iskrcati 80, 90 ili 100 milijuna ukoliko ga žele dovesti", podvukao je Suarez.

Dotaknuo se Koemana

U istom tom intervjuu osvrnuo se na i vrlo ružan razlaz s Barcom.

"U telefonskom razgovoru su mi priopćili da više ne računaju na mene. Taj razgovor je trajao oko 40 sekundi, a tako se ne postupa s nekim tko je legenda kluba."

Suarez zbilja spada među legende Barcelone, u klubu je proveo šest godina i odigrao u svim natjecanjima 283 utakmice. Zabio je 195 golova i upisao 113 asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider