Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VRHUNSKI ODGOVOR

Luis Enrique na kritike o svom vođenju reprezentacije odgovorio jednom slikom koja govori sve

Španjolski izbornik Svjetsko prvenstvo dočekuje uz puno kritika domaćih medija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Španjolske izborila je Final Four lige nacije po drugi put za redom, nakon što su u dramatičnoj završnici savladali Portugal na njihovom terenu.

Veliki uspjeh proslavljen je u po mnogima najsportskijoj državi Europe, no činjenica da on nije ostvaren uz impresivnu igru je ono zbog čega je izbornik Luis Enrique plod čestih kritika.

Odgovor kratkom objavom na Twitteru

Kako on na njih odgovora? Većinom nikako, no sad je odlučio odraditi to putem kratke objave na Twitteru.

"Samo da stavim stvari u kontekst", napisao je Luis Enrique, postavivši jednu fotografiju na kojoj se nalazi statistički prikaz rezultata najboljih europskih reprezentacija na četiri posljednja natjecanja.

Riječ je o prošloj i trenutno aktualnoj Ligi nacija, kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te prošlogodišnjem Europskom prvenstvu.

Iz njegove grafike, u kojoj je osim Španjolske uvrstio Belgiju, Francusku, Englesku, Italiju, Nizozemsku, Portugal, Dansku, Njemačku i Hrvatsku, vidljivo je da su Španjolci jedini od navedenih na svakom od tri natjecanja došli među četiri najbolja, uz osvajanje svoje skupine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Pritisak pred odlazak u Katar velik je u svim državama koje ne prihvaćaju ništa osim uspona na tron. Nakon osvajanja tri velika natjecanje u nizu, od 2008. do 2012. godine, Španjolci puno toga očekuje i od nove generacije.

Ova Španjolska tek će dostići puni potencijal

Luis Enrique je sigurno svjestan da će ova Španjolska za koju godinu svakako biti bolja, kad igrači poput Pedrija, Gavija, Ansu Fatija, Ferran Torresa i Pina dostignu onu pravu nogometnu zrelost, ali isto tako je svjestan da neće dobiti priliku i dalje ih voditi ukoliko ne bude konstantno ostvarivao zadovoljavajuće rezultate.

Nekako djeluje da će javnost umiriti tek ako u Katru nastavi seriju navedenu na grafici, odnosno dođe li minimalno do polufinala.

Španjolska se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini E s Kostarikom, Japanom i Njemačkom. To je skupina koja se u osmini finala križa sa skupinom F, u kojoj se nalazi naša reprezentacija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider