Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SUTRA U RAZGRADU

Ludogorec spremno dočekuje Dinamo: "Znamo protiv koga igramo i vjerujemo u svoje kvalitete!"

Ludogorec i Dinamo odigrat će sutra (utorak) prvi susret trećeg pretkola Lige prvaka.

Prva asocijacija na sudare Dinama s Lugodorecom je onaj pogodak Domagoja Vide prije deset godina duboko u sudačkoj nadoknadi. Ante Čačić je tada, kao i sada vodio modre. Trener Ludogoreca je pak Čačićev imenjak – Ante Šimundža. Čovjek koji je Čačića naslijedio 2013. na klupi Maribora.

Slovenski Hrvat je na klupi Ludogoreca

"Moramo biti koncentrirani, moramo biti spremni žrtvovati se jedan za drugoga ako želimo biti uspješni u prvoj utakmici", najavio je utakmicu Šimundža, koji je preuzeo bugarskog prvaka u siječnju ove godine. Dva mjeseca nakon što je iz kluba otišao Valdas Dambrauskas. Naravno, poznaje dobro modre i ovako je vidio njihov nasup protiv Škupija.

"Ovo su kvalifikacijska pretkola Lige prvaka, svi mi igramo međusobno protiv najboljih momčadi svojih dražava. Tako da se ne čudim da je Škupi zadao puno problema Dinamu", dodao je.

Povijesno je Ludogorec u prednosti

Vrijednost igračkog kadra Ludogoreca trostruko je manja nego Dinamova. Nešto više od 28 miljiuna eura vrijedi svlačionica prvaka Bugarske, a okruglih 100 prvaka Hrvatske. Ludogorec je do sada dva puta zaigrao u skupinama Lige prvaka, Dinamo je skupio sedam nastupa. Najskuplji igrač Ludogoreca je ofenzivac Despodov procijenjen na 3 i pol milijuna eura, a kod Dinama Luka Ivanušec procijenjen na 12 i pol milijuna.

Ludogorec i Dinamo do sada su odigrali četiri natjecateljska dvoboja. U bitci za Ligu prvaka prije deset godina prvo su remizirali pa je Dinamo slavio 3:2, da bi godinu dana poslije u Europskoj ligi Ludogorec slavio u oba dvoboja, 3:0 i 2:1.

 

"Znamo da je Dinamo jedan od vodećih klubova Balkana.
Igrao je puno puta važne uloge u Europi, i stvara mnogo igrača.
Znači da ima kvalitetu, ali i mi je imamo. Važno je da znamo protiv koga igramo, da respektiramo protivnika ali moramo vjerovati u svoje kvalitete", još je potvrdio Šimundža.

Ludogorec je već 11 godina zaredom bugarski prvak. Momčad je to koja ima glavu, rep i ambicije. Nema sumnje kako će Dinamo trebati biti na većoj razini nego na početku Euro sezone ako želi zaigrati u doigravanje za Ligu Prvaka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider