Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perišić asistent

"Derbi della Kina": Ludi kraj, Milan u 97. minuti "oteo" pobjedu Interu!

Odigran je prvi derbi klubova iz Milana koji su u vlasništvu Kineza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derbi della Madonnina odigran je po prvi put kao "Derbi della Kina", a pobjednika nije bilo jer su Inter i Milan odigrali 2:2.

Nakon što su Kinezi za 740 milijuna eura kupili Milan, okršaj milanskih klubova postao je "svekineski" s obzirom da Inter još od prošle godine u većinskom vlasništvu kineske kompanije Suning Holdings Group.

U završnici prvog poluvremena Nerazzurri su stekli dva gola prednosti. Spretni Antonio Candreva je u 36. zabio za vodstvo koje je osam minuta povećao Mauro Icardi nakon što je većinu posla obavio naš Ivan Perišić. Argentinac mu je prsima spustio loptu poslije čega se hrvatski reprezentativac nezadrživo sjurio po lijevoj strani i poslao idealnu povratnu Icardiju koji je akciju ispratio do kraja i nije imao težak posao na drugoj vratnici.

Perišić je na terenu proveo 68 minuta, bio je vrlo razigran i rastrčan, a kad je izlazio s terena velikim pljeskom su ga pozdravili svi Interovi navijači na Giuseppe Meazzi.

U završnih 10 minuta ušlo se s dva gola prednosti i kad se činilo da će Inter osvojiti sva tri boda na scenu su stupili Milanovi braniči.

Prvo je u 83. Alessio Romagnoli smanjio da bi Cristian Zapata u sedmoj minuti sudačke nadoknade nakon kornera izazvao pravi delirij kako među navijačima Rossonera tako i u svečanoj loži gdje su bili novi vlasnici kluba.

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider