Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mađari i česi u eliti

Lude završnice u Ligi nacija: Srbija se čudesno spasila od ispadanja ponizivši Rusiju, četiri nova člana elite

U skupini 3 za plasman u viši rang borili su se Rusija, Mađarska i Turska, a na koncu su slavili Mađari koji su nedavno izborili i plasman na Euro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometne reprezentacije Mađarske, Češke, Walesa i Austrije izborile su plasman u elitni razred Lige nacija nakon što su osvojile prva mjesta u skupinama Lige B.

Wales je u izravnom susretu za prvo mjesto u skupini 4 u Cardiffu pobijedio Finsku s 3:1. Strijelci za domaći sastav bili su Wilson (29), James (46) i Moore (84), dok je gol za goste, koji su od 12. minute igrali bez isključenog Uronena, zabio Pukki 63).

U skupini 3 za plasman u viši rang borili su se Rusija, Mađarska i Turska, a na koncu su slavili Mađari, koji su nedavno izborili i plasman na Eero.

gol expired Dobili smo četiri sudionika Final Foura Lige nacija, Italija će imati veliku priliku divider

Mađarska je kod kuće pobijedila Tursku s 2:0 (Siger 57, Varga 90+4), a pomogao joj je i težak poraz Rusije u Srbiji s 0:5. Golove za Srbiju zabili su Radonjić (10), Jović (25, 45+1), Vlahović (41) i Mladenović (64). Na kraju Mađari idu u rang više, a Turska je od situacije u kojoj se borila za prvo mjesto na koncu ispala, dok se Srbija čudesno spasila.

U skupini 1 Austriji je trebao bod protiv "ranjene" Norveške i na koncu je završilo 1:1. Norveška je povela u 61. minuti Zahidovim golom i da je uspjela zabiti još jedan gol, prošla bi dalje. No domaćin je u samoj završnici uspio izjednačiti preko Grbića.

U skupini 2 za "jedinicu" su se borili Škotska i Češka.

Škoti, koji su imali bod više, gostovali su u Izraelu, dok je Češka kod kuće ugostila Slovačku. Češka je slavila s 2:0, dok je Škotska izgubila u Izraelu s 0:1.
Iz Lige B ispali su Slovačka, Sjeverna Irska, Turska i Bugarska.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider