Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Genijalac rođen 2005.

Novo hrvatsko čudo od djeteta: Bayern ga je već zakapario, a Osijeku je zapaprio

Lovro Zvonarek najbolji je hrvatski nogometaš u 2005. godištu.

Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa i svakako najbolji nogometaš u svom godištu (2005.) je Lovro Zvonarek.

Ovaj mladić rođen je 8. svibnja 2005. u Prelogu, a prošlog rujna ga je kupio Bayern, poslije samo sedam prvoligaških nastupa. Fiksna odšteta iznosila je milijun i 800 tisuća eura, uz mogućnost da zahvaljujući raznim bonusima transfer naraste i do pet milijuna eura.

Zvonarek će tek u svibnju napuniti 17 godina. Najbolje se snalazi kao ofenzivni veznjak, a u dosadašnjih 12 prvoligaških utakmica postigao je dva gola i upisao dvije asistencije.

Međimurac izbacio Varaždince iz Prve lige

Glas super talenta prati ga već dugo, a šira javnost ga je upoznala u posljednjem kolu prošle sezone, kada je pogotkom protiv Varaždina izbacio susjede iz Prve lige te postao najmlađi strijelac u povijesti HNL-a. Imao je samo 16 godina i 14 dana.

Na otvaranju nastavka aktualne sezone umiješao se Zvonarek i u borbu za naslov prvaka, jer prevarivši Škorića i poentiravši kraj Ivušića uzdrmao je ambicije Osijeka. Pomlađeni Slaven dokazano je tvrd orah za najbolje.

Nekog posebnog nogometnog uzora nema, a otkako je stavio potpis na ugovor s Bayernom, prati sve utakmice novog kluba i veseli se odlasku u bavarsku prijestolnicu.

Zvonarek prevario Škorića i matirao Osječane

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider