Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PREDODREĐEN ZA VELIKE STVARI

Slavenov dragulj protiv Hajduka ušao u globalnu povijest nogometa

Lovro Zvonarek jučer je postao najmlađi kapetan neke prvoligaške momčadi u povijesti nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica 32. kola Prve HNL između Slaven Belupa i Hajduka nije ponudila puno toga. Pogodaka nije bilo, a nije bilo previše niti prilika. Hajduk je umanjio svoje prilike za dugo godina očekivanu titulu, dok su domaći mogli biti zadovoljni osvojenim bodom.

No, zato se dogodilo nešto što je mnogima promaknulo, a što je podatak globalne vrijednosti. U trenutku kad je Lovro Zvonarek zaigrao kao kapetan Slavena, postao je najmlađi kapetan nekog prvoligaškog kluba u povijesti nogometa.

Ovaj dragulj podravskog prvoligaša, koji je već pod ugovorom s Bayernom, na jučerašnji dan imao je 16 godina, 11 mjeseci i 16 dana. Time je pretekao dosadašnjeg rekordera, norveškog stopera Brentforda, Kristoffera Ajera. On je 2015. godine kapetansku vrpcu IK Starta ponio sa 16 godina, 11 mjeseci i 20 dana.

Zvonarek je ove sezone odigrao 15 ligaških susreta, u kojima je upisao po dva pogotka i dvije asistencije. Trenutno nije poznato gdje bi trebao igrati iduće sezone. Svakako je sigurno da će se naći na Bayernovoj prozivci, no u Koprivnici se neki i dalje nadaju da bi posudba njihova dragulja na još jednu godinu mogla biti realna mogućnost.

Za gore navedeni podatak nismo dobili službenu potvrdu, no bilo je potrebno tek malo guglanja da bismo na nekoliko mjesta pronašli podatak o Ajeru kao dosad najmlađem kapetanu. Ono što je sigurno je da je Lovro mlađi četiri dana nego što je Ajer bio u spomenutom trenutku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider