Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dalić ga jako cijeni

Majer briljira u dresu Rennesa i za Dnevnik Nove TV poručuje: "Ne volim statistiku, ali..."

Lovro Majer prošlog je ljeta došao u francuski Rennes iz zagrebačkog Dinama.

Još na početku sezone Lovro Majer bio je tek veliki talent pred kojim je sjajna budućnost, a onda je pred kaj prijelaznog roka ostvario 13 milijuna eura vrijedan transfer u francuski Rennes i dokazao da se radi o igraču za hrvatsku sadašnjost.

"Nitko nije mogao znati što će biti i koliko brzo će meni trebati i općenito, koliko treba da se prilagodiš na neke druge faktore u kojima se prvi put u životu nalaziš, ali ispalo je sve fenomenalno i, evo, živim ovdje. Sretan sam i sve je fenomenalno", poručio je iz Rennesa za Dnevnik Nove TV.

Majer zabio osam golova i upisao 12 asistencija

Fenomenalna mu je i statistika. Odigrao je već 38 utakmica, a u njima postigao osam golova i dodao čak 12 asistencija. U usporedbi s ostalim našim inozemnim ofenzivcima, to znači da je prvi po broju nastupa, drugi po broju golova i opet prvi po upisanim asistencijama. Primjerice, Perišić za Inter ima nastup manje, Pašalić je jedini koji je zabio više, a ima čak četiri asista više od drugih najboljih dodavača Kramarića i Pašalića.

"Ne volim ni ja tu statistiku, ali opet s druge strane, lijepo je vidjeti da i zabiješ golove i da asistiraš i da se te strane pridonosiš ekipi."

Ono što je mnoge u Hrvatskoj iznenadilo koliko se Lovro trkački lako nosi s konkurencijom u fizički izrazito zahtjevnoj Ligue 1. No, to nije iznenadilo njega samoga.

"Nisam ja nikad bio brzi igrač što se tiče ne brzine, ali u trkačkom dijelu, ja sam uvijek trčao najviše u ekipi i kad sam bio u Dinamu i u Lokomotivi. Ti podaci koji postoje, to nisu izmišljeni podaci, samo što se uvijek nekog igrača osporava. Tako je za mene bila ta neka duel igra i ta trka jer uvijek se mora nešto naći. Ali sad sam to počeo bolje raditi i pametnije raditi."

A takav, kako sam kaže, pametniji pristup doveo ga do statusa igrača kojem je izbornik Dalić jako vjerovao u završnici kvalikacija.

Mnogi bi na njegovom mjestu očekivali još bolji status na prijateljskim utakmicama protiv Slovenije i Bugarske u Katru, ali ne i Majer.

"Nikad nisam volio pričati da nešto očekujem. To nije na meni, to je na ljudima koji se time bave i koji to odlučuju. Na meni je da samo nastavim igrati ovako, uživati u nogometu. Samo od sebe će sve doći na svoje i samo od sebe ću pokazati najbolje što znam i to je jedino čime se ja trebam baviti."

A ono čime se često bavi u slobodno vrijeme je praćenje HNL-a. Oduševljen je napetom sezonu, a kao bivši dinamovac vjeruje da će Modri osvojiiti prvenstvo. Ali ističe jednu drugu stvar:

"Vidi se da nije samo da su ta četiri ekipe u vrhu i sad se one međusobno dobivaju i bore, a ovi ostali ništa. Vidi se da i ove ostale manje ekipe oduzimaju bodove većim ekipama i rade probleme, tako da... Mislim da svi mogu uživati u ovome."

Kao što francuska, a i hrvatska nogometna javnost uživaju u tome u kakvog se moćnog igrača on razvio i kako će biti velika pomoć Vatrenima u ovoj mundijalskoj godini.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider