Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počela akcija ''Grčka''

Vatreni uoči utakmica godine: ''Sve ovisi o nama, igrat ćemo kao u Kijevu''

Okupljanjem igrača u zagrebačkom hotelu As u ponedjeljak je započela akcija ''Grčka'', posljednja prepreka na putu Vatrenih prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva utakmica dodatnih kvalifikacija je u četvrtak u 20:45 sati na stadionu Maksimir, a uzvratni susret je u nedjelju u 20:45 sati po hrvatskom vremenu na stadionu Georgios Karaiskakis.

Među prvima su stigli Mario Mandžukić, Marcelo Brozović, Marko Rog i Mario Pašalić koji nisu bili raspoloženi za davanje izjava, no pred okupljene novinare stali su Dejan Lovren i Ivan Perišić.

"Ovo su za Hrvatsku dvije najvažnije utakmice u godini. Svi očekujemo pobjedu, ali neće biti lako. Pamtimo poraz u Grčkoj 2011. godine, no mislim da smo učili iz tih grešaka i sada smo iskusniji. Čvrsto vjerujemo da se možemo kvalificirati na Svjetsko prvenstvo, što je težak posao bez obzira na imena klubova za koje igramo", kazao je Dejan Lovren.

Stoper engleskog premierligaša Liverpoola smara kako Hrvatska ima svoje adute.

"Imamo nevjerojatno talentirane igrače i sada sve treba posložiti onako kako treba. Što se mene tiče, prošlost ne mogu promijeniti, a naravno da bih volio da se ovaj ''crni oblak'' iznad mene makne te da stvari krenu boljim putem. Nije lako, ljudi se zanimaju za sve što se zbiva oko mene više nego za nogomet, ali valjda će biti bolje", kazao je.

Vatreni se ne boje pritiska, zaključio je Lovren, a plasman u Rusiju treba biti zajednički cilj:

"Bilo nam je 'biti ili ne biti' već u Ukrajini pa smo pokazali da možemo uspjeti kada je najteže, sve opet ovisi o nama. Izbornik će odlučiti o postavi i formaciji, no osjećam da smo snažni te da možemo uspjeti. Novi izbornik vjeruje u nas, pozitivan je čovjek i to nam treba. Treba nam i pomoć medija, manje negativnosti u nebitnim stvarima".

Krilni igrač Intera Ivan Perišić kazao je kako priželjkuje pobjedu u prvoj utakmici koja bi nam olakšala uzvrat u Grčkoj.

"Znamo što želimo, svi priželjkujemo pobjedu u prvoj utakmici koja bi nam olakšala uzvrat u Grčkoj. Njihova je jača strana defanziva, ali i mi imamo jaka oružja prema naprijed. I vjerujem da ćemo već u prvoj utakmici riješiti pitanje prolaska. U Kijevu smo bili pravi, tako treba i nastaviti. Imamo tri dana, trebamo se skupiti i pametno sve analizirati, pa odraditi kvalitetnu utakmicu" kazao je Perišić.

Prvog dana okupljanja Vatreni će u 20 sati održati otvoreni trening na igralištu Hitrec Kacian ispod istočne tribine maksimirskog stadiona.

Navijači će tako imati priliku izbliza vidjeti trening hrvatskih reprezentativaca predvođenih kapetanom Lukom Modrićem i dati im podršku uoči odlučujućih utakmica u borbi za plasman na World Cup. Na trening će se moći ući s ulaznicama koje se mogu preuzeti web stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

Trening u ponedjeljak će većinom biti rekuperacijski, a jedina dva prava treninga izbornik Zlatko Dalić će imati u utorak i srijedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider