Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je riješeno

Lovre Kalinić na pragu bivšeg prvaka Europe: Čeka se potpis ugovora

Lovre Kalinić pred potpisom je ugovora za Aston Villu...

Sterling i Lovre Kalinić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Vratar hrvatske reprezentacije Lovre Kalinić (28) pred potpisom je ugovora za Aston Villu, bivšeg prvaka Europe koji trenutačno nastupa u drugom razredu engleskog nogometa.

Birmingham Mail piše da je Kalinić viđen u Birminghamu te da je pred potpisom ugovora nakon što odradi liječnički pregled. Ugovor bi trebao potpisati tijekom petka. Navodno je transfer vrijedan sedam milijuna eura.

Vratar Genta i hrvatske reprezentacije prije tri godine bio je na pragu dolaska u Aston Villu, ali posao je propao jer nije mogao dobiti radnu dozvolu.

Međutim, u nekadašnjem prvaku Europe nisu zaboravili bivšeg vratara Hajduka i ponovno kreću po njega. U međuvremenu je Kalinić postao ''jedinica'' Vatrenih s 14 reprezentativnih nastupa, pa radna dozvola ne bi trebala biti problem.

Birmingham Mail piše kako je Kalinić stigao u Englesku na pregovore, zbog čega je propustio utakmicu četvrtfinala belgijskog Kupa.

Standardni vratar Ville Orjan Nyland nije u najboljoj formi i klub je u potrazi za novim čuvarom mreže. Kalinića bi doveli u nadolazećem siječanjskom prijelaznom roku.

Kalinić je poznato ime na Otoku i za njegovim uslugama postoji veliki interes. Istaknuo se i dobrim obranama na Wembleyju kada je tamo gostovala Hrvatska u Ligi nacija.

Villa je bivši prvak Europe (1982., u finalu pobijedili Bayern), koji trenutno igra u Championshipu, drugom razredu engleskog nogometa. Trenutno su osmi s tri boda zaostatka za šestom pozicijom koja vodi u play-off za Premierligu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider