Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spreman preuzeti jedinicu

Kalinić ekskluzivno za Novu TV poručio: "Dalić ima potporu svih nas. Želimo da ostane"

Sjećanja na Rusiju i ono što je uslijedilo u domovini trajat će vječno. Vatreni su na Svjetskom prvenstvu ispisali povijest, raspametili Hrvatsku i oduševili svijet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od Svjetskog nogometnog prvenstva prošlo je više od 3 tjedna, a naši reprezentativci vratili su se u svoje klubove i okrenuli novoj sezoni. Jedan od onih kojeg bi sezona pred nama mogla usmjeriti na novu adresu sigurno je Lovre Kalinić.

Najbolji vratar belgijske lige u razgovoru za Novu TV dotaknuo se potencijalnog transfera, ruskog Mundijala i budućnosti Zlatka Dalića na klupi Vatrenih.

Svi igrači su uz Zlatka Dalića

"Ajmo reći da još uvijek nisam ni svjestan toga svega što smo napravili, ali svjestan sam jedne činjenice, da je Hrvatska nakon dugo vremena opet disala zajedno. I to je najveća stvar koja je mene osobno uveselila, jer našem narodu je trebao nekakav podstrek da bi probudili onu ljubav koju nose u sebi prema svojoj domovini i mislim da su zaista iskazali na najbolji mogući način".

Što znači trenerski dodatak vrhunskoj ekipi na najbolji je način iskazao Zlatko Dalić. Izbornik je nakon svega uzeo time out za odluku o nastavku zajedničkog puta s reprezentacijom, a Lovre Kalinić zauzeo očekivani stav.

"On je od prvog dana otkad nas je preuzeo imao veliku vjeru u nas. I svo to razmišljanje je prenio na nas i usmjerio nas na put na kojem smo ostvarili povijesni uspjeh. Što se tiče osobno izbornika, naravno da bi svima nama bila želja da on ostane, tako da sigurno ima potporu svih igrača."

Spreman preuzeti jedinicu od Sube

Lovre je u reprezentaciji rezerva Danijelu Subašiću. Razmišlja li o mogućnosti da uskoro postane i "jedinica" Vatrenih"?

"Što se tiče mene osobno ja sam spreman, ali kažem Subašić je i dalje broj 1 i dok je god tako ja znam svoje mjesto u reprezentaciji. Ali, naravno da sam uvijek spreman na izazov."

Na izazove u Belgiji do sada je odlično odgovarao. Najbolji je vratar lige koja je sjajan izlog za najveće lige. Vidi li se Kalinić uskoro u nekoj od njih?

"Iskreno, ja o tome ne razmišljam. U Gentu stvarno imam maksimalnu potporu, od ljudi u klubu, trenera, navijača. Zadovoljan sam sa životom u Belgiji, tako da nije mi niti žurba, ali ako dođe neka ponuda koja će zadovoljiti klub i mene sigurno da ćemo sjesti za stol i razgovarati, ali ponavljam da nije mi to prioritet."

Iz Hajduka je otišao prije godinu i pol dana, no najdraži klub itekako prati.

"Dosta je rošada u momčadi, dosta je novih, mladih igrača, sigurno da sve to treba uklopiti u jednu sredinu, u jednu zajednicu igrača što nije lako, ali mislim da Hajduk je godinama stvarao talente, tako da mislim da će nastaviti s tim i da će na kraju pružiti velike rezultate."

A, Lovre je na pravom putu za veliku karijeru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider