Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško se ozlijedio

Van Gaal ključnu utakmicu Nizozemske pratio u kolicima: Zbog bizarne nesreće nije mogao biti na klupi

Nizozemska nije mogla računati na izbornika Louisa Van Gaala za važan susret protiv Norveške.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dramatičnom pobjedom u posljednjem kolu kvalifikacija protiv Norveške sa 2:0, nizozemska nogometna reprezentacija osigurala je izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Sve do 84. minute bilo je 0:0, a onda je Bergwijn probio norvešku obranu pa sedam minuta kasnije i asistirao Depayu za potvrdu pobjede. Zanimljivu, ključnu utakmice nizozemske reprezentacije izbornik Louis Van Gaal je pratio s tribina u kolicima!

Nakon što je u prije tri dana u Podgorici prosula vodstvo od 2:0 i pobjedu kojom je već tada mogla osigurati SP, Nizozemska je u nervoznoj utakmici protiv Norveške morala izbjeći poraz kako bi se plasirala u Katar.

No samo dva dana prije utakmice ostali su bez izbornika koji je u nedjelju navečer imao bizarnu nesreću. Van Gaal je pao s bicikla i teško ozlijedio kuk, zbog čega je ključnu utakmicu morao pratiti s tribina, u kolicima.

Unatoč tome Nizozemci su uspjeli osigurati plasman u Katar, a van Gaal je bio u stalnom kontaktu sa svojim pomoćnicima preko mobitela.

Kako je to izgledalo možete vidjeti OVDJE.

Nizozemska je tako natjecanje u skupini okončala sa 23 boda, dva više od druge Turske koja je u Podgorici svladala Crnu Goru sa 2:1 (1:1), dok je Norveška završila na trećoj poziciji sa 18 bodova. Turska će tako u dodatne kvalifikacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider