Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srušila im se stranica

Londonski klub rasprodao dres sa sloganom iz Španjolskog građanskog rata

Mali nedavno osnovani nogometni klub iz jedne od nižih engleskih liga privukao je pozornost nakon što je njegov dres, inspiriran borbom protiv nacionalista u Španjolskom građanskom ratu, rasprodan u Španjolskoj.

Clapton CFC (Screenshot Twitter)

Clapton CFC je klub iz istočnog dijela Londona koji od ove sezone igra Middlesex County League Division One, jednu od nižih liga engleskog prvenstva. No, zahvaljujući prodaji preko 2.500 primjeraka svog gostujućeg dresa - uglavnom Španjolcima - zaradio je 60.000 funti.

Naime, klub je primio preko 5.000 narudžbi za svoj gostujući dres u bojama republikanskih snaga koje su se borile protiv vojske generala Francisca Franca prije 80 godina i nakon što mu se "srušila" stranica morao je prestati primati daljnje narudžbe.

Crveno-žuto-ljubičasti dres s antifašističkim sloganom "No Pasaran" (Neće proći) igrači Claptona prvi su put nosili u prijateljskoj predsezonskoj utakmici u subotu pred oko 232 gledatelja. Klub su osnovali navijači koji su se razdovojili od susjednog Clapton FC-a nakon svađe s vlasnikom.

"To je bio šok za nas s obzirom da smo očekivali da ćemo ih prodati svega 250 u godinu dana", izjavio je dizajner dresa i član Clapton CFC-a Thom.

"Nismo očekivali takvu medijsku pozornost", izjavio je trener Geoff Ocran nakon prve ovosezonske utakmice.

Zbog prevelike potražnje cijena dresa je povećana sa 25 funti na 30 jer je na nju dodan i PDV, sa povećan je i broj fanova Claptona - 20 ih je iz Španjolske - i sada ih ima preko 400.

Britanski dragovoljci koji su se u Španjolskom građanskom ratu borili na republikanskoj strani su između ostalih pjesnik Laurie Lee i pisac George Orwell.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider