Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za ostanak

Lokomotiva pobijedila Šibenik i pobjegla sa začelja: Lešković u završnici postigao gol vrijedan ostanka u 1. HNL

Lokomotiva je pobijedila Šibenik 1:0 u 32. kolu Prve HNL...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lokomotiva je u petak u prvoj utakmici 32. kola Prve HNL na stadionu u Kranjčevićevoj sa 1-0 (0-0) svladala Šibenik i tako umanjila opasnost od ispadanja u drugu ligu. 

Ovu izuzetno važnu pobjedu Lokomotivi je donio Lešković pogotkom u 85. minuti. Lokomotiva se zahvaljujući današnjem rezultatu popela na deveto mjesto i tako umanjila opasnost od ispadanja u drugu ligu.

Prvu priliku na utakmici u osmoj minuti imala je Lokomotiva, Čeliković je pucao prema golu Šibenika, ali je lopta prošla na metar i pol od stative.

No nakon toga u 13. minuti, Šibenik je ozbiljnije zaprijetio. Sahiti je dodao loptu Deniju Juriću koji puca u lijevi donji kut, ali Santini spašava Lokomotivu

Do kraja poluvremena, malo je prilika s obje strane. Treba izdvojiti Šimićev udarac sa 14 metara prema golu Šibenika u 30. minuti i onda četiri minute kasnije Sahitijev udarac sa 22 m koji je Santini obranio.

Drugo poluvrijeme počelo je uzbudljivo, već u 48. minuti Deni Jurić bježi obrani Lokomotive, dolazi pred Santinija i zabija za vodstvo Šibenika. No slavlje gostujuće momčadi kratko je trajalo jer je VAR utvrdio da se radilo o zaleđu i pogodak je poništen. Vrlo brzo, u 51 minuti Jurić je opet u prilici, puca nakon kornera glavom s pet metara, no Santini opet brani.

U 56. minuti Lokomotiva ima najbolju priliku na utakmici nakon što je Čeliković ubacio prema Kačavendi, a on puca prema Rogiću, no lopta je prošla uz vratnicu. Desetak minta kasnije još jedan dobar pokušaj Lokomotive. Nakon dodavanja Chajie, glavom puca Šimić, ali je lopta otišla malo preko gola.

Kako se utakmica bliži kraju tako se igra zahuktava, a Lokomotiva pritišće.

U 70. minuti Šibenik ima šansu nakon što je Jurić prošao po desnoj strani i dodaoTorresu koji međutim pogađa gol s vanjske strane.

Nakon toga, u 82, minuti Lokomotiva je u prilici kada se lopta koja je bila upućena Šimiću, odbila do Cokaja. On puca, ali Rogić brani.

Ali onda se pritisak Lokomotive isplatio i ona dolazi u važno vodstvo pogotkom Leškovića. Pivarić je ubacio iz kornera, a Lešković puca na lijevu vratnicu, Rogić je kratko dodirnuo loptu, ali je svejedno završila u njegovoj mreži. Do kraja utakmice Lokomotiva je i dalje bila dominantnija, ali bez rezultata, no osigurala je pobjedu.

Šibenik je ostao na šestom mjestu sa 32 boda, a Lokomotiva se popela na deveto mjesto i ima 26 bodova četiri kola prije kraja prvenstva Vodeći je Dinamo sa 71 bodom.

Utakmicu je na stadionu u Kranjčevićevoj sudio Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Lokomotiva - Šibenik 1-0 (0-0)

Strijelci: Lešković 85'

Lokomotiva: Santini - Čeliković, Lešković, Papadopoulos, Marić - Maleš ( 61' Cipetić), Petrak (61' Cokaj)- Pivarić, Kačavenda, Šimić - Chajia (73' Marin)

Šibenik: Rogić - Pajić, Batarelo, Schildenfeld, Kvesić (61' Mina) - S. Sahiti (Masangu 73')- Ćurić (Niko Rak 73'), Alimi, E. Sahiti (58' Torres) - Jurić, Laća (58' Alvaro)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider