Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerljivo slavlje

Lokomotiva opet pobijedila Istru: Prva pobjeda Lokosa nakon početka listopada

Lokomotiva je pobijedila Istru 3:0 u 19. kolu SuperSport HNL-a...

Lokomotiva slavi pobjedu (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

U prvom subotnjem susretu 19. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini u Kranjčevićevoj ulici svladali Istru 1961 s 3-0 (1-0).

Lokomotiva je tako pobijedila u prvenstvu po prvi puta nakon početka listopada kada je također bila bolja od Istre 1961, tada je u Puli pobijedila čak 4-0. Ovaj put su bodove zagrebačkom prvoligašu osigurali Silvio Goričan, Fran Žilinski i Robert Mudražija golovima u 43., 61. i 93. minuti.

Lokomotiva je skočila ne šesto mjesto ljestvice i ima 21 bod, dok će Istra 1961 na zimsku stanku otići kao pretposljednja te ima 18 bodova.

U prvom poluvremenu igralo se posve ravnopravno, a momčadi su u uvodnih 20-ak minuta isključivo prijetile dalekometnim udarcima. Prvo je u 12. minuti pokušao gostujući igrač Erceg udarcem s više od 20 metara, a šest minuta kasnije uzvratio je igrač Lokomotive Bubanja.

Lokmotiva - Istra: Sofascore statistika Lokmotiva - Istra: Sofascore statistika (Foto: Sofascore)

U 35. minuti Lokomotiva je imala novu priliku, ali pokušaj Krivaka nije bio odveć težak zadatak za pulskog golmana Majkića. Najbolju šansu gosti su imali u 42. minuti kada je Ćalušić izbio sam pred vratara Lokomotive, ali je Čavlina dobro reagirao i spriječio vodstvo Istre 1961. Kada nisu uspjeli gosti već u sljedećem napadu domaćin je postigao pogodak.

Lokomotiva je povela u 43. minuti kada je gostujuća obrana pogriješila. Tuci je sve pripremio Goričanu koji je vrlo lako poentirao za vodstvo domaćina.

Nakon ne previše sadržajnog početka drugog dijela Lokomotiva je povećala vodstvo u 61. minuti. Miličević je poslao odličnu loptu u prostor, a prvi na njoj bio je Žilinski koji je lakoćom matirao Mujkića za 2-0. Samo dvije minute kasnije Tuci je zabio za 3-0, ali je gol poništen zbog zaleđa.

Do kraja je Lokomotiva još imala dvije vrlo dobre prilike, gosti iz Pule jednu, a sve je zaključeno golom Mudražije u 93. minuti za 3-0 i uvjerljivo domaće slavlje.

U nastavku subote još će na Rujevici igrati Rijeka i Rudeš od 17 sati. U nedjelju su na rasporedu preostale dvije utakmice ovog kola. Prvo će od 14.30 sati na Opus Areni igrati Osijek i Slaven Belupo, dok je posljednja utakmica prije zimske stanke najveći derbi hrvatskog nogometa. Od 17.15 sati na maksimirskom stadionu igraju Dinamo i Hajduk.

U petak, u prvom susretu 19. kola, Varaždin je s uvjerljivih 3-1 pobijedio Goricu u gostima te je slavio u prvenstvu po prvi puta nakon dva i pol mjeseca dana čekanja.

HNL, 19. kolo:

Lokomotiva - Istra 1961 3-0 (Goričan 43, Žilinski 61, Mudražija 90+3)

Rijeka - Rudeš (17 sati)

Petak:

Gorica - Varaždin 1-3 (Matavž 81 / Šego 59, Drožđek 72-11m, Brodić 73)

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider