Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu mogli letjeti

Jedvaj morao putovati 15 sati sa svojim klubom na gostovanje blizu granice s Ukrajinom

Nogometaši Lokomotiva igrat će protiv Rostova u 24. kolu Premier lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruska okupacija u Ukrajini traje već drugi mjesec, ali unatoč ratnom stanju sportska natjecanja normalno se održavaju u zemlji agresora. No, čak i oni osjećaju posljedice jer na pojedina putovanja ne mogu zračnim prijevozom, nego moraju putovati vlakom.

Tako su na zadnje kolo putovali Tin Jedvaj i njegovi suigrači iz Lokomotiva. To ne bi bilo ništa čudno da je riječ o bilo kojoj drugoj zemlji na svijetu, ali u Rusiji pojedina gostovanja udaljena su preko 1000 kilometara.

Putovali 15 sati

Na jedno takvo otputovali su nogometaši moskovskog Lokomotiva, naime, bivši klub Vedrana Ćorluke i sadašnji klub našeg Tina Jedvaja putovao je 1100 kilometara vlakom na utakmicu 24. kola ruske Premier lige protiv Rostova.

Klupska "propagandna mašinerija“ pobrinula se da se javnosti taj put čini kao čast i zadovoljstvo jer su s puta izvještavali fotografijama na kojima se svi "sjajno zabavljaju“.

Cijeli put trajao je 15-ak sati jer se Rostov nalazi na samom jugu Rusije, odnosno blizu ukrajinske granice pa ljudi iz Lokomotiva nisu željeli riskirati i letjeti do te zračne luke, a i postoji mogućnost kako ruska vojska obavlja vojne operacije iz te zračne luke pa su zato morali promijeniti prijevozno sredstvo.

Tablica ruske Premier lige

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider