Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajan derbi na Anfieldu

Liverpool u 90. minuti nokautirao Mourinhov Tottenham i izbio na vrh Premierlige

Bila je to odlična utakmica u kojoj su Redsi dominirali, ali isto tako sva tri boda su mogla otići i gostima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 13. kola, ali i dosadašnjeg dijela engleskog prvenstva, Liverpool je na Anfieldu pobijedio Tottenham sa 2:1, a pobjednički pogodak postigao je Roberto Firmino u 90. minuti.

Tottenham se ove sezone prometnuo u jednog od kandidata za naslov prvaka, no aktualni prvak je pobjedom u derbiju pokazao kako ne misli samo tako napustiti tron.

Bila je to odlična utakmica u kojoj su Redsi dominirali, ali isto tako sva tri boda su mogla otići i gostima.

Domaćin je zasluženo poveo u 26. minuti golom Mohameda Salaha. Egipatski napadač je pucao, lopta je pogodila Alderweirelda i u velikom luku svladala Llorisa za Salahov 11. gol ove sezone.

Kobni korner za Mourinhove trupe

Liverpool je nastavio pritiskati i kada se već činilo kako će zabiti za 2:0, u 33. minuti je sijevnula kontra koju je u 1:1 pretvorio Son Heung-Min za svoj, također jedanaesti pogodak sezone.

U 63. minuti Spursima je prošla još jedna kontra, no Bergwijn je pogodio vratnicu, a deset minuta kasnije gredu je na drugoj strani pogodio Sadio Mane.

Kada se već činilo kako neće biti pobjednika, Liverpool je došao do pobjede. Robertson je ubacio iz kornera, a Firmino glavom zabio za 2:1.

Ovom pobjedom aktualni engleski prvak se odvojio na vrhu i sada ima tri boda više od Spursa.

Arsenalu samo bod kod kuće protiv Southamptona

U ranije odigranom susretu nogometaši Arsenala produžili su niz bez pobjede na šest susreta nakon što kod kuće odigrali 1:1 protiv Southamptona.

Ironični bi dodali kako je to ipak pomak nakon tri uzastopna poraza.

Gosti su poveli u 18. minuti preko Thea Walcotta, a Topnici su izjednačili u 52. minuti golom Pierrea-Emericka Aubameyang kojem je to bio prvi ligaški pogodak na stadionu Emirates nakon 648 minuta posta.

Samo 10 minuta kasnije Arsenal je ostao s igračem manje nakon što je isključen Gabriel Magalhaes.

Everton je na gostovanju pobijedio Leicester City sa 2:0 golovima Richarlisona (21) i Holgatea (72). Lisice su tako propustile priliku barem privremeno preuzeti vrh ljestvice.

Petarda Leedsa protiv Newcastlea

Leeds United je u sjajnom susretu pobijedio Newcastle United sa 5:2. Gosti su vodili 1:0 i 2:1, no Leeds je uspio okrenuti rezultat.

Za domaći sastav zabili su Bamford (35), Rodrigo (61), Dallas (77), Alioski (85) i Harrison (88), a za goste Hendrick (26), Clark (65). Alioski je postao prvi makedonski nogometaš koji je zabio pogodak u Premier ligi nakon Georgija Hristova 1998. u dresu Barnsleyja i to baš na Ellan Roadu u susretu protiv Leedsa.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 28 bodova, Tottenham ima 25, a Southampton i Leicester City po 24 boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider