Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
real odbio city za kovačića

Krenula je pomama za Vatrenima: Liverpool želi stoperski par, a United hrvatska krila!

Hrvatski reprezentativci postali su vruća roba na nogometnom tržištu nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu.

Slavlje Hrvatske u finalu protiv Francuske (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nisu prošla ni 24 sata od povratka srebrnih Vatrenih iz Rusije, a već je krenula transfer-špekulacija vezana za naše nogometaše. Prema posljednjim informacijama španjolskih, talijanskih i engleskih medija, troje reprezentativaca mogli bi završiti u dva najtrofejnija kluba na Otoku.

Prema pisanju nekoliko engleskih medija, Domagoj Vida prvi je na listi želja menadžera Liverpoola Jurgena Kloppa, dok su Ivan Perišić i Ante Rebić velika želja portugalskog stručnjaka Josea Mourinha, koji je bio razočaran porazom Hrvatske u finalu Svjetskog prvenstva.

Liverpool navodno nudi Bešiktašu 20 milijuna funti, dok turski klub traži 10 više za hrvatskog stopera Vidu. On je lani odigrao pola sezone u Bešiktašu i upisao 22 nastupa. Kada bi se transfer realizirao, Vida bi se priključio Dejanu Lovrenu, s kojim u reprezentaciji tvori stoperski par.

Osim Redsa, za usluge našeg igrača iz Donjeg Miholjca zainteresirani su Everton, Atletico Madrid, West Ham i Sevilla, koji također pregovaraju oko cijene.

Najtrofejniji engleski klub Manchester United želi pak dvojicu hrvatskih reprezentativaca. Mourinhu se navodno jako sviđa način na koji igraju Ivan Perišić i Ante Rebić, dvojica krilnih igrača koji su svakoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Rusiji radili velike probleme.

Mourinho je još tijekom Mundijala spominjao obojicu kao fantastične krilne igrače, pa je to jedan od glavnih razloga zbog kojeg mnogi povezuju dvojicu naših s Unitedom. Portugalski stručnjak navodno je spreman iskeširati sveukupno 100 milijuna funti za igrače Intera i Eintrachta.

Perišić je lani u dresu Intera upisao 39 nastupa i 11 pogodaka, dok je Rebić u 28 nastupa postigao devet golova, uključujući dva u finalu DFB Pokala, u kojem je frankfurtski sastav šokirao Bayern i slavio s 3:1.

Recimo i da je na pragu odlaska iz svog kluba i Mateo Kovačić, koji iduće sezone želi veću minutažu. Real Madrid je na svog veznjaka stavio cijenu od 90 milijuna eura, što je odmah odbilo Manchester City, koji je bio spreman pregovarati za transfer.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider