Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lovren kiksao kod gola

Redsi razbili Hoffenheim i vratili se u Ligu prvaka nakon tri godine!

Poznato je svih 32 sudionika najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznati su svi sudionici skupina Lige prvaka. Nakon jučerašnjih (utorak) pet klubova, večeras je još njih pet izborilo nastup u najelitnijem klupskom natjecanju. U najzanimljivijem ogledu večeri Liverpool je razbio njemački Hoffenheim našeg Andreja Kramarića s 4:2.

Liverpool je i nakon prve utakmice bio na pragu prolaska, jer je u Njemačkoj slavio rezultatom 2:1. Nakon malo više od 20 minuta igre na Anfieldu Redsi su u potpunosti potvrdili svoj povratak u Ligu prvaka, prvi nakon sezone 2014/2015.

LIVERPOOL - HOFFENHEIM 4:2

Emre Can u dva navrata i Mohammed Salah doveli su Liverpool u sigurno 3:0 vodstvo već u 21. minuti. Sedam minuta kasnije Hoffenheim je, nakon pogreške Dejana Lovrena, smanjio rezultat preko Utha. Lovren je loptu ispred svog šesnaesterca lagano predao u noge suparnika, nakon čega je uslijedilo dodavanje za pogodak.

U nastavku nije bilo toliko golova kao u prvom dijelu. Roberto Firmino je vratio prednost Liverpoola na tri razlike, a onda je Sandro Wagner na asistenciju našeg Kramarića zabio za 4:2.

Redsi su tako s ukupnih 6:3 prošli u skupinu Lige prvaka.

Prolaz su izborili i ciparski APOEL, lisabonski Sporting, moskovski CSKA i azerbajdžanski Qarabag. APOEL je obranio 2:0 iz prve utakmice protiv praške Slavije, odigravši u Pragu 0:0.

Sporting u prvoj utakmici nije uspio probiti bunker Dinama iz Bukurešta, no zato je u uzvratu zabio čak pet komada. Sporting je slavio s 5:1 i upravo tim rezultatom prošao u grupnu fazu natjecanja.

CSKA je slavio u prvoj utakmici u Švicarskoj protiv Young Boysa s 1:0, a večeras je u Moskvi upisao još jednu pobjedu, dvostruko uvjerljiviju - 2:0.

Najuzbudljivije je bilo u Kopanhagenu, gdje istoimeni domaćin nije uspio nadoknaditi 0:1 iz prve utakmice protiv Qarabaga. Danski sastav je slavio, ali s nedovoljnih 2:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider