Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
moraju sve pobijediti do kraja

Liverpool prebacio pritisak na City, Guardiola tvrdi: ''Ne smijemo se poskliznuti ni jednom''

Liverpool do kraja sezone ima četiri utakmice, a Manchester City pet.

Pep Guardiola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Završnica Premierlige nije mogla biti dramatičnija. Liverpool je važnom pobjedom protiv Chelseaja ponovo zasjeo na vrh s dva boda prednosti ispred Manchester Cityja, kojem je ostalo pet utakmica i drži sve u svojim rukama jer Liverpool ima još četiri utakmice do kraja sezone.

Redsi u te posljednje četiri utakmice više nemaju protivnika iz aktualne velike šestorke, dok City upravo u sljedeće dvije prvenstvene utakmice igra s Tottenhamom i Manchester Unitedom. Raspored je očito na strani Liverpoola, ali City ima tu utakmicu više do kraja i meč-loptu.

Nakon pobjede protiv Chelseaja smanjio se broj onih koji misle da City neće morati pobijediti sve do kraja zbog mogućeg kiksa nogometaša Jürgena Kloppa. Slično razmišlja i Pep Guardiola.

''Mislimo da će Liverpool pobijediti sve do kraja, ali sve je u našim rukama. Morat ćemo pobijediti sve do kraja ako mislimo obraniti titulu. Znamo to, igrači su pokazali da to žele'', rekao je Pep, kojeg sad čeka težak uzvrat u Ligi prvaka sa Spursima, koje dočekuju nekoliko dana kasnije i u prvenstvu.

Raspored do kraja sezone

Liverpool do kraja sezona ima četiri utakmice: Cardiff u gostima (21. 5.), Huddersfield doma (26. 5.), Newcastle u gostima (5. 5.) i u posljednjem kolu Wolverhampton doma (12. 5.).

Manchester City do kraja sezone igra na svom stadionu sljedećeg vikenda s Tottenhamom (20.4.), pa ide u goste Manchester Unitedu (24.4.) i Burnleyju (28.4.), pa Leicester doma (4.5.) i na kraju Brighton u gostima (12. 5.).

Tko će osvojiti naslov u Premierligi?

Ukupno glasova:

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider