Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna utakmica!

Ludnica u Liverpoolu: Cityjev čudesni niz prekinut u spektakularnoj golijadi

Liverpool je sjajnom predstavom na svom Anfieldu nanio Cityju prvi premierligaški poraz ove sezone.

Slavlje Liverpoola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U derbiju 23. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Anfieldu pobijedio Manchester City 4:3 nanijevši Građanima prvi poraz ove sezone.

Bila je to fantastična utakmica sa sedam golova, tri vratnice i još niz prilika na obje strane.

Gostima je to bio prvi poraz ove sezone, te prvi poraz u posljednjih sedam mjeseci. Posljednji put City je poražen u prvenstvu u travnju prošle godine na gostovanju kod Chelsea. Nakon toga momčad Pepa Guardiole je nanizala 30 susreta bez poraza pri čemu je upisala 26 pobjeda i četiri remija.

Liverpool je poveo u devetoj minuti pogotkom Alexa Oxladea-Chamberlaina, koji je sjajnim prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora matirao Edersona. U 40. minuti je izjednačio Leroy Sane. Nijemac je odlično primio dugačku loptu Kylea Walkera, a potom izbacio Joea Gomeza i Joela Matipa te odličnim udarcem u bliži kut savladao Lorisa Kariusa.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Nicolas Otamendi koji je u 51. minuti nakon kornera uzdrmao gredu, a u 57. minuti uzvratio mu je Mohamed Salah koji je uputio centaršut, no njegov je pokušaj promijenio smjer i završio na gredi.

Liverpool je u 59. minuti došao do novog vodstva. Oxlade-Chamberlain je poslao dubinsku loptu za Firminha koji je izgurao Johna Stonesa, a potom fantastično prebacio Edersona. Samo dvije minute kasnije bilo je 3-1. Otamendi je pogriješio, Salah asistirao Sadiu Maneu, a Senegalac je sjajnim udarcem pogodio rašlje Edersenova gola. U 68. minuti već je bilo 4:1. Vratar Cityja je istrčao i krivo ispucao loptu, a njegovu grešku je iskoristio Salah koji je s dvadesetak metara prebacio Brazilca.

Tračak nade gostima donio je Bernardo Silva u 84. minuti, a dramu u susret vratio je Ilkay Gundogan zabivši za 4:3 u drugoj od četiri minute sudačke nadoknade. U posljednjim trenucima susreta Aguero je mogao izjednačiti, ali je pucao pored gola.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je 90 minuta i bio kapetan Redsa.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Bournemoutha priredili su iznenađenje pobijedivši na svom Vitality stadionu Arsenal 2:1 upisavši prvu pobjedu protiv Topnika u elitnom razredu engleskog nogometa.

Kolo u ponedjeljak zatvaraju Manchester United i Stoke City. Na ljestvici vodi City sa 62 boda, dok Manchester United, Liverpool i Chelsea imaju po 47 bodova, ali United ima i utakmicu manje.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider