Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DARWIN UPOZNAJE EPL

Liverpool još jednom kiksao, najveće ovosezonsko pojačanje isključeno zbog neobjašnjive gluposti

U posljednjoj utakmici drugog kola Premier lige, Liverpool i Crystal Palace na Anfieldu su odigrali 1:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Problemi Liverpoola u početku sezone potvrdili su se kiksom na domaćem terenu. Protiv Crystal Palacea odigrali su tek 1:1, a također su za iduće kolo ili dva ostali bez svog prvog napadača.

Radi se o Darwinu Nunezu, koji je u 57. minuti dobio crveni karton. Njega je s leđa odgurnuo stoper Palacea, Joachim Andersen, na što je Urugvajac reagirao odgurnuvši ga prsa o prsa. 

Darwin je jednostavno nasjeo na provokaciju

Problem je što je njegov napad bio jak i s namjerom, a činjenica da se Andersen uhvatio za lice samo je dodatno djelovala na dojam i Darwin je nagrađen crvenim kartonom.

Bilo je to kod rezultata 0:1, budući da su gosti u 32. minuti iskoristili slabiju koncentraciju obrane Liverpoola, a strijelac pogotka bio je Wilfried Zaha.

Liverpool se čak s čovjekom manje malo podigao, ali pogodak nije došao iz neke prepoznatljive akcije nego na račun genijalnosti jednog igrača. To je Luis Diaz, koji je prihvatio loptu, prošao kraj četvorice igrača momčadi iz Londona te pogodio s ruba kaznenog prostora.

Liverpool je imao problema u kreaciji

Bilo je to 61. minuti, a Redsi do kraja nisu uspjeli doći do pobjedničkog pogotka. Jednostavno igra nije bila dovoljno fluidna da bi se prave prilike stvorile.

Najbliže je pri završnici utakmice bio Salah, kad je njegov prekrasan udarac s dvadesetak metara prošao tik uz vratnicu, dok je u sudačkom vremenu priliku za šok imao i Palace, al nije bilo koncentracije u završnici.

Liverpool je tako na samo dva boda iz dvije utakmice, budući da su u prvom kolu remizirali kod Fulhama.

Iduće kolo donosi najveći engleski derbi, ali ne u najboljoj situaciji na njegove sudionike. Na Old Traffordu će Liverpool dočekao Manchester Uniteda, nakon dva kola posljednja momčad lige, bez bodova i s gol razlikom 1:6.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider