Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IGRAT ĆE SE REPRIZA

Liverpool i Wolves odigrali 2:2 u sjajnoj utakmici, no iza dva pogotka ostali su sudački repovi

Utakmica Liverpoola i Wolverhamptona u trećem kolu FA Cupa završila je rezultatom 2:2.

Liverpool vs. Wolves (Foto: Afp)

Nogometaši Liverpoola i Wolverhamptona remizirali su 2:2 na Anfieldu, u susretu 3. kola engleskog FA kupa te slijedi ponovljena utakmica.

No, tada, 17. siječnja, domaćin će biti Wolverhamtpon, što dodatno otežava posao Liverpoolu, aktualnom pobjedniku FA cupa.

Alisson katastrofalno kiksao, Nunes sve vratio na početak

Liverpool je bolje otvorio utakmicu, a jednu od boljih prilika na startu je imao Nizozemac Cody Gakpo koji je u subotnjoj večeri imao premijeru za Liverpool. No, potom je uslijedila ravnopravna igra te su i gosti znali biti itekako opasni. Wolverhampton je i poveo u 26. minuti nakon grube pogreške domaćeg vratara Alissona. Brazilski golman je doslovno dodao loptu Goncalu Guedesu, a Portugalac je zabio za 1:0.

Do kraja poluvremena Liverpool je ipak izjednačio, a strijelac je u 45. minuti bio Darwin Nunez. Vrlo brzo je Liverpool i poveo, u 52. minuti za 2:1 je strijelac bio Mohamed Salah.

Zašto Salah nije bio u zaleđu?

Ipak, Salahov pogodak mnoge je ostavio iznenađene. Naime, on je u trenutku kad je Cody Gakpo prema njemu uputio loptu bio u očitom zaleđu. No, nešto prije nego je primio loptu, istu je dirao stoper Wolvesa, Toti.

Salah je svakako utjecao na igru, no njegov pogodak priznat je zbog novih pravila, koja poništavaju zaleđe ako loptom posljednji igra igrač obrambene momčadi. Pravilo s kojim se ne mnogi ljubitelji nogometa ne slažu.

Ta dva pogotka potpuno su oslobodila domaće igrače koji su igrali poletno, dominantno protiv Wolverhamptona, ali su i propuštali šanse. Bili su kažnjeni u 66. minuti kada je za 2:2 zabio južnokorejski igrač Hwang Hee-Chan, s tim da je opet loše reagirao Alisson, kojem je lopta prošla kroz noge u mrežu.

Zašto je s druge strane pogodak Wolvesa poništen?

Do kraja susreta je Portugalac Toti petom zabio pogodak za 3:2 Wolverhamptona, ali je pogodak poništen zbog zaleđa te je sve završilo remijem.

Iza ovog pogotka ostalo je repova jer nikome nije jasno tko je bio u zaleđu. Čini se da bi to mogao biti Matheus Nunes, koji je izveo udarac iz kuta, a onda u nastavku akcije, nakon što je lopta poslana van kaznenog prostora, ponovno došao do nje.

No, on se nije nalazio u kadru prikazanom u prijenosu pa to ne možemo znati.

O putniku u 4. kolu tako će odlučiti ponovljena utakmica, ali će domaćin biti Wolverhampton.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider