Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
RAZLIČITE REAKCIJE

VIDEO Stigli novi dresovi Liverpoola i Bayerna: Jedni igrali na sigurno, drugi neugodno iznenadili navijače

Dres Liverpoola jako je sličan jednom od njihovih najpopularnijih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svibanj je mjesec u kojem većina popularnih nogometnih klubova odrađuje jake marketinške aktivnosti. Među glavnima je otkrivanje dresova u kojima će iduće sezone nastupati.

To je zapravo i s financijske strane jedna od glavnih aktivnosti. Što ih bolje prezentiraju, što se više svide njihovim navijačima, više će ih prodati. Zbog toga se tu ulaže poseban trud, traži neki određeni tajming i pazi se na svaki detalj.

No, čak i u takvim okolnostima neki odrade posao s kakvim njihovi navijači nisu sretni. To se ovog puta dogodilo jednom od dva velika kluba koja su jučer predstavila svoju prvu garnituru za sezonu 2022./23. Radi se o osvajačima dvije od tri posljednje Lige prvaka, Liverpoolu i Bayernu.

Liverpool odigrao na sigurno

Redsi nisu klub koji mora biti nesretan reakcijom navijača, ali to se moglo i očekivati budući da su odigrali na sigurno. Nikeov dres vrlo je sličan onome koji je isti dobavljač opreme napravio u sezoni 2020/.2021., kad su preuzeli posao od New Balancea. 

Riječ je zapravo o modernijoj verziji dresova u kakvima je Liverpool nastupao u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. Jednostavno, minimalističko, ali fanovima itekako drago. Tek nekoliko komentara otišlo je u smjeru da je dres dosadan. No, dok takav nije heavy metal nogomet Jürgena Kloppa, teško da će itko to primijetiti.

Bayern riskirao i, trenutačno se čini, nije profitirao

S druge strane, Bayern je odlučio pokušati s nečim novim. Standardni crveni dizajn ukrasili su vodoravnim bijelim linijama različite debljine. Dres je djelo Adidasa, kojem je Bayern vjeran još od 1974. godine.

Prezentacija je izgledala dobro, ali reakcije baš i ne. Dovoljno je reći kako je dres nedugo nakon otkrivanja postao najlošije ocijenjen Bayernov dres u povijesti na portalu "Football Kit Archive", koji se bavi isključivo dresovima te je najveća baza njih na internetu.

 

 

Bayern je klub koji inače voli "šarati" na ovom polju, pa je tako kroz povijest imao podosta različitih dizajna. Dojam je kako fanovi najviše preferiraju crveno-plavu kombinaciju, no ona nije viđena od sezone 2014./15., kad je Adidas odradio prekrasan dres. Zanimljivo, taj je na spomenutoj stranici i najpopularniji dres u povijesti bavarskog giganta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider