Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate li ga se?

Liverpool ga je doveo kao 16-godišnjaka, imao je sve na dlanu, a onda mu se dogodilo ovo

Jordon Ibe vratio se nogometu u 2023. godini, ali iza 28-godišnjaka je težak period života.

Ibe i Klopp (Foto: Afp)

Mnogi koji su zaigrali FIFA-u prije deset godina dobro znaju ovo ime – Jordon Ibe. Tada mladi, potentni krilni napadač Liverpoola bio je predodređen za velike stvari, ali da život nije bajka, potvrdio je slučaj mladog Engleza.

Redsi su ga doveli iz Wycombea sa samo 16 godina za 600 tisuća eura, bio je redovan član svih mladih engleskih selekcija, upisao je 58 nastupa za Liverpool, ali od odlaska s Anfielda, njegov život se okrenuo za 180 stupnjeva.

Ibe u ljeto 2018. godine prelazi u Bournemouth za 18 milijuna eura, očekivala se njegova eksplozija na jugu Engleske, ali Ibe nije isporučio ono što je bilo traženo. Upisao je 92 nastupa za Cheeriese uz skromnu statistiku od pet pogodaka i devet asistencija.

Alvaro Morata Španjolska zvijezda trpi nesnosne bolove: Lijekovi ne pomažu, čeka ga operacija? divider

Baš u to vrijeme Ibe je, prema svojim riječima, pao u depresiju s kojom se borio četiri godine.

"Ne pokušavam natjerati ljude da me sažalijevaju. Osjećam da je bilo jako važno da sam otvoreno progovorio o tome jer ne znate što može proizaći iz mentalnog zdravlja. Prolazio sam kroz depresiju zadnje četiri godine'', kazao je Ibe 2021. godine.

Pokušao se vratiti, ali ne polazi mu za rukom

Bilo je to u periodu kada je potpisao dvogodišnji ugovor s Derby Countyjem, ali za bivšu momčad Igora Štimca upisao je tek jedan nastup. Ibe se nastavio boriti sa svojim demonima, okušao se u turskom Adanasporu 2022. kada je potpisao ugovor, ali uopće nije nastupio za klub s juga Turske.

Ove sezone se opet odlučio za povratak, potpisao je za Ebbsfleet United, maleni klub iz engleske koji se natječe u petom rangu tamošnjeg nogometa, ali odigrao je tek sedam minuta tijekom cijele sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider