Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Majstori malog nogometa

Nacional svladao Split Tommy u velikom hrvatskom futsal derbiju

Šest kola prije kraja osnovnog dijela sezone do velike prednosti došli su Zagrepčani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 16. kolu Prve hrvatske malonogometne lige u Zagrebu je Nacional Zagreb pobijedio Split Tommy 6:3 (2:1).

I u drugom međusobnom ogledu dvije najbolje hrvatske futsal momčadi slavili su Zagrepčani koji su se ovim trijumfom vratili na prvo mjesto na ljestvici pet kola prije kraja osnovnog dijela sezone. Ovo je zapravo bila utakmica za prvo mjesto i prednost domaćeg parketa u doigravanju, a s obzirom da su Nacional i Split daleko ispred ostatka konkurencije za očekivati je da će momčad Roberta Grdovića zadržati poziciju broj jedan.

Večerašnji dvoboj nije mogao početi bolje za Nacional. Osredkar je u prvoj minuti zabio za vodstvo koje je potrajalo 10 minuta, do pogotka Jelovčića. Do poluvremena Novak vraća prednost domaćinima.

I u nastavak Splićani ulaze dekoncentrirano što koristi Čujec i diže na dva razlike. Uslijedio je autogol Sutona, pa pogodak Matoševića i nakon samo četiri minute igre u drugom poluvremenu rezultat je bio visokih 5:1.

Mladen Perica i njegovi igrači bacili su sve karte u napad poslije toga i uspjeli vratiti kakvu-takvu neizvjesnost pogocima Davija u 29. i Sutona u 33. minuti. I to je bilo sve od gostiju, a konačan rezultat svojim drugim golom postavio je Osredkar minutu prije kraja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider