Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Livaković stvara Daliću nemirne snove, a Petković se sam briše s popisa: Vatrene vedete sigurnije s Ivušićem!?

Dinamovi kandidati za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar u različitim su fazama forme…

Zlatko Dalić i Dominik Livaković (Foto: Zlatko Dalić, Dominik Livaković)

Ima li Zlatko Dalić nemirne snove dok gleda kako brani Dominik Livaković i igra Bruno Petković?

Zaredao je Livaković s kiksevima i na početku sezone doima se prilično nesigurnim. Zna se da mu igra nogom i istrčavanja nisu jača strana, da uglavnom živi od refleksa.

gol expired Susjedi dobili novu svjetsku zvijezdu, mladi Hrvat čeka šansu: Zovu ga "novi Haaland" i tvrde da je bolji divider

Na crti zna biti poput mačke, ali sve češće mu prolaze lopte koje ne bi smjele. Možda je problem i ne odveć školska tehnika branjenja, puno toga brani nogom, pa mu lopte znaju prozujati. Zna obraniti dva-tri teška udarca, a onda primi pacerski gol.

Livakovićeva nesigurnost

Ne može se reći da brani jako loše jer ima i odličnih reakcija, no nedostaje mu sigurnosti tijekom čitave utakmice. Čini se da ima problem s držanjem koncentracije.

Klasni vratar kardinalne pogreške mora svesti na minimum, obraniti sve što se mora, a još i skinuti ponešto što izgleda jako teško. Bez takvog vratara teško je napraviti veliki rezultat. Kako god, Livaković ne izgleda bajno, a Svjetsko prvenstvo se približava.

Andre Almeida Jota hvalio Hajduk pa poručio da će Vitoria slaviti na Poljudu: ''Velik klub, ali...'' divider

Ivica Ivušić sve se jače nameće kao prvo rješenje. U posljednje vrijeme, pa i u nešto dužem razdoblju, izgleda sigurnije od Livakovića. Iako Osijek igra jako loše, kardinalne pogreške rijetko mu se događaju.

Bjeličina obrana šuplja je sa svih strana, no teško da se Ivušiću može puno toga prigovoriti. Možda je i jedina svijetla točka Osijekove momčadi u ovom trenutku. I svaki put kada bi branio za reprezentaciju, bio je jako dobar, pa čak i briljantan.

Vatrene vedete sigurnije s Ivušićem na vratima!?

Koliko čujem, u nekoliko navrata dobio je lijepe pohvale od najvažnijih igrača reprezentacije. Poanta je priče da Vatreni djeluju nekako sigurnije kada on brani. Manja je nervoza kada mu se vraća lopta i kada krene u istrčavanje.

Svatko ima svoje adute. Livaković ima bolje reflekse i katkad zna skinuti nemoguće, izvući na taj način obranu, ali Ivušić zasad manje griješi i bolje igra nogom.

gol expired Dok "srećkovića" Čačića prati Fortuna, Dinamu i ne treba bolja igra: Još da Livaković uhvati formu… divider

Bolje čuva posjed, akcije se lakše pokreću i lopte se mirnije vraćaju u sigurnu luku. Hrvatske vedete koje igraju u velikim klubovima navikle su igrati takav nogomet, bez nabijanja i paničarenja. Možda su stoga istinite kuloarske priče da više vjeruju Ivušiću.

Dalić još ima vremena razmisliti, forma se još stigne uhvatiti, a ostale su i dvije utakmice u Ligi nacija, pa će vjerojatno u njima tražiti konačne odgovore tko će u Katar na mjestu glavnog portira.

Petković se sam briše s Dalićeva popisa

Ako Livakovićeva forma zabrinjava, što reći o igrama Brune Petkovića? Na početku nove sezone jedan od aspiranata za dres Vatrenog centarfora nije se pretjerano pomakao u odnosu na prošlu.

U Razgradu je bio pričuva, Drmić je dobio prednost. Čačić je jamačno očekivao da će utrčati s klupe kao gladan lav i razbacati suparničku obranu.

Prolazi li Dinamo Ludogoreca na Maksimiru?

Ukupno glasova:

Dobio je lijepu minutažu, više od pola sata nije malo, ali to što je odigrao nije izgledalo nimalo impresivno, najblaže rečeno. Takav Petković nije pojačanje za reprezentaciju i teško da se uopće može naći na popisu putnika. Praktički se sam briše s popisa.

Oršić polako hvata formu, Ivanušec još trokira

Treći Dinamov Vatreni aspirant Mislav Oršić također nije baš u velikoj formi, no ipak se polako diže i može se očekivati kako će uskoro dostići očekivanu razinu igre. Oršić obično malo sporije ulazi u sezonu, tako da to i nije preveliko iznenađenje.

Luka Ivanušec također je u krugu kandidata da se nađe na Dalićevu popisu za Katar. Otkako se ozlijedio i otišao na operaciju, Ivanušec nikako da dohvati staru formu. Ruku na srce, od najvrjednijeg Dinamova eksponata očekuje se puno više. Možda mu treba još malo vremena da zagrije motor.

Dinamo možda ne igra predobro, no ipak pobjeđuje i gura dalje, što je najvažnije, tako da će Modri kandidati za dres reprezentacije imati još puno šansi za podizanje forme, i na domećem planu i u Europi. Do Dalićeve objave popisa ima još dosta vremena i sve se stigne ispraviti, ali i pokvariti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider