Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VIŠE OD IGRAČA

Livajina statistika protiv Dinama je nevjerojatna, od dolaska nije izravno sudjelovao tek u jednom pogotku

Osmi put od povratka u Hajduk zaigrao je Marko Livaja u utakmici protiv Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već je itekako jasno kako Hajduk bez Marka Livaje i s njim u sastavu nije ista momčad. Otkako se on vratio u svoj matični klub došlo je do promjene, gdje je on jednostavno postao više od igrača, kako na terenu, tako i izvan njega.

Uostalom, njegove sjajne brojke govore tome u prilog, a njih je dodatno popravio na susretu protiv Dinama gdje je postigao pogodak za vodstvo svoje momčadi. Bruno Petković je u drugom poluvremenu iz kaznenog udarca postavio konačnih 1:1.

U pravilu je protiv Dinama efikasan

Time je Livaja nastavio svoju sjajnu seriju u utakmicama protiv najvećeg rivala. Osim što je zadržao niz neporaženosti na Poljudu (jedna pobjeda i tri neodlučena susreta), ništa novo nije niti njegov pogodak najvećem rivalu.

Kao što je navedeno, Livaja je od povratka odigrao osam susreta protiv Dinama. U njima je Hajduk upisao po dvije pobjede i poraza te četiri neodlučena susreta. Ukupno su postigli sedam pogodaka, a Livaja je sudjelovao u njih šest. Četiri puta kao strijelac te dva puta kao asistent. Bio je između ostalog, s golom i asistencijom, ključan igrač prošlosezonske 0:2 pobjede na Maksimiru.

Jedini pogodak u kojem nije izravno sudjelovao onaj je Nikole Kalinića prošlog proljeća za poljudsku 1:0 pobjedu, no i tada je na utakmici dao više nego značajan doprinos.

Marko Livaja uistinu je ovom Hajduku više od najboljeg igrača i teško je zamisliti što će se dogoditi u klubu i gradu ako on ipak odluči odraditi još jedan inozemni angažman.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider