Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dogodi se i najboljima

Jedan je od najvećih svih vremena, no ovako mizeran učinak na Mundijalu kao Messi nema nitko

Lionel Messi vlasnik je neslavnog rekorda kada su nastupi na svjetskom prvenstvu u pitanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi najbolji je nogometaš današnjice i jedan od najboljih svih vremena. No neuspjeh s reprezentacijom Argentine ostat će mu zauvijek "mrlja" na briljantnoj karijeri.

Četiri je puta igrao finale velikog natjecanja i sva je četiri puta poražen. Igrao je tri puta finale Copa Americe, jednom je gubio od Brazila te je dva puta Čile bio bolji. U finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine bolja je bila Njemačka.

gol expired FIFA stala na Bilićevu stranu: Bivši klub morat će mu platiti 14 milijuna eura? divider

Prema statistici Opte (najveća baza za sportsku, pogotovo nogometnu statistiku) Messi je vlasnik negativnog rekorda kada je nastup na jednom Mundijalu u pitanje, a riječ je o Svjetskom prvenstvu 2010. godine kada je Gaučose vodio Diego Maradona.

Messi je tada već imao u svojem vlasništvu četiri naslova prvaka Španjolske s Barcelonom i dvije Lige prvaka, te je slovio kao jedna od najvećih zvijezda na svjetskoj smotri, iako je punio 23 godine. No, to prvenstvo Messi neće pamtiti po ničemu dobrome.

Messi je na turniru zabilježio 29 udaraca prema suparničkim golu, ali nijednom nije uspio zatresti mrežu suparnika. To je najveći broj pokušaja udaraca prema golu jednog igrača na Mundijalu bez da je zatresao mrežu.

Ta se službena statistika (broja udaraca igrača) vodi od 1966. godine, što znači da u 52 godine, odnosno 14 svjetskih prvenstava nitko nije ostvario slabiji učinak od Messija.

gol expired Nikad prije viđene scene: Usred meča se ispričavao suparniku zbog batina, Smith sucu dodavao zub koji mu je izbijen divider

Podsjetimo, Argentina je u skupini B upisala sve tri pobjede (Južna Koreja, Grčka, Nigerija) uz gol-razliku 7:1. U nokaut fazi turnira je najprije s 3:1 eliminirala Meksiko, a onda doživjela debakl protiv Njemačke - 0:4.

Messi je igrao po 90 minuta u svih pet utakmica i nijednom nije uspio zatresti suparničku mrežu. U prosjeku je šest puta pucao po golu u svakoj utakmici.

I najboljima se može dogoditi...

gol expired Bayern u šoku, nisu navikli na ovakve odbijenice: "Nisam to nikad vidio" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider