Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
takav se dvaput ne rađa

30 godina, 30 titula: Na današnji dan rođen je neponovljivi Leo Messi!

Lionel Messi slavi 30. rođendan u krugu svoje obitelji, a za šest će dana uploviti u bračnu luku s Antonellom Roccuzzo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije 30 godina u Rosariju je rođen nogometni čarobnjak Lionel Messi. Po mnogima najbolji igrač svih vremena obilježio je posljednjih 12-ak godina svjetskog nogometa osvojivši nevjerojatnih 30 titula s katalonskim klubom Barcelonom. Andres Iniesta osvojio je jednaki broj trofeja kao i Messi u dresu Barce, dok je Maxwell, rekorder po broju titula, svojih 37 trofeja osvojio s različitim momčadima.

Argentinac je u Barcelonu stigao sa svega 13 godina, a osvajati titule počeo je pod trenerom Frankom Rijkaardom 2005. godine. Iako je bio dijete, s brojem 30 na leđima, te sa jako malo minuta na travnjaku, Messi je svoju prvu Primeru osvojio 2005., a iste se godine okitio i španjolskim Superkupom. Već 2006. godine okitio se naslovom u Ligi prvaka, iako je bio ozlijeđen i nije direktno doprinio tituli.

U 13 godina od svog debija u dresu Barcelone Messi je osvojio osam Primera, četiri Lige prvaka, pet Kupa kralja, sedam španjolskih superkupova, tri UEFA-ina Superkupa i tri FIFA-ina Klupska svjetska prvenstva.

U dresu Barcelone Messi je zaigrao u 25 finala različitih natjecanja, te je samo pet puta izašao kao gubitnik. S Argentinom je pak bio u tri finala u posljednje tri godine (dvije Copa Americe i Svjetsko prvenstvo u Brazilu), te je svaki put poražen (dva puta Čile i jednom Njemačka).

Što se privatnog života tiče, Messi će posljednjeg dana lipnja nakon dugogodišnjeg suživota s prelijepom Antonellom Roccuzzo konačno upoloviti u bračnu luku. Leo i Anotenella roditelji su dvojice dječaka - Thiaga i Matea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider