Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
samo dva kandidata

Već poznat dobitnik Zlatne lopte? Obiteljski prijatelj tvrdi: "Javili su mu da ju je osvojio"

Čudesni Lionel Messi dobit će svoju osmu Zlatnu loptu, tvrdi njegov obiteljski prijatelj.

Zlatna lopta (Foto: Afp)

Utrka za Zlatnu loptu 2023. godine je gotova, tako tvrdi obiteljski prijatelj Lionela Messija, Alessandro Dosseti, koji je otkrio kako su mu u petak javili da je to sigurno. Vijest je ubrzo završila u svim renomiranim sportskim medijima.

Čudesni Argentinac kandidirao se osvojivši naslov prvaka svijeta u Katru, a sa svojih sedam golova i tri asistencije na sedam nastupa pogurao se u najuži krug favorita. Njegovu kandidaturu podebljao je naslov prvaka francuske s PSG-om u koji je ugradio 21 gol i 20 asistencija na 40 nastupa.

Najistaknutiji protukandidat bio mu je Erling Haaland navodno, koji je proteklu sezonu zaključio kao prvi topnik Premier lige s 36 golova u utakmicu manje, odnosno prvi strijelac Lige prvaka s 12 golova u 11 nastupa. U svoju trofejnu riznicu pospremio je tri trofeja, Premier ligu, FA kup i Ligu prvaka.

Pokaže li se ova informacija kao istinita bit će to osma Zlatna lopta za čudesnog argentinskog napadača čime će dodatno podebljati svoj rekord, prvi pratitelj Cristiano Ronaldo je trenutačno na pet komada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider