Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pašalić zabio golčinu

Karakterna Rijeka izvukla aktivan rezultat na teškom gostovanju, odluka pada na Rujevici

Uzvratni susret play-offa Konferencijske lige igra se za tjedan dana na Rujevici.

Lille - Rijeka (Foto: Icon Sport/Pixsell)

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici posljednjeg, 4. pretkola Konferencijske lige na gostovanju kod francuskog Lillea izgubili sa 1-2 (1-1).

Rijeka je povela sjajnim golom Marca Pašalića (24), poravnao je Edon Žegrova (43) da bi pobjedu Lilleu osigurao Leny Yoro (89).

Protiv mnogo jačeg suparnika Riječani su se postavili s ojačanom obranom te planom prijetiti protivničkom golu iz protunapada. Takva je taktika umalo donijela ploda već u 4. minuti kada je Ivanović u remplanju oteo loptu Diakhiteu na 20-ak metara od gola, francuski je stoper pao, a riječki napadač izbio sam pred vratara Chevaliera koji je ipak pravodobnim bacanjem u noge otklonio opasnost.

Potom je Lille preselio igru na polovicu Rijeke, ali bez izrazitijih prilika sve do 24. minute kada je Labrović loše ispucao loptu, do nje je stigao David, ali u trenutku kada se Kanađanin odlučio na udarac uklizao je Hoxha i otklonio opasnost.

Pašalić zabio fantastičan pogodak

Galović je odmah potom daleko ispucao loptu, oba domaća obrambena igrača na lijevoj strani, Alexandra i Gudmundsson, loše su procijenila njezin let pa je se dokopao Pašalić koji je onda napravio nekoliko koraka prema naprijed pa vidio kako je Chevalier izašao sa svog gola i onda ga izvrsnim udarcem lobao za vodstvo Rijeke.

  Marco Pašalić VIDEO Čudo nad čudima: Je li ovo gol sezone u Europi? Rijekin Pašalić uništio golmana Lillea divider

Ipak, u završnici prvog poluvremena pritisak Lillea se isplatio. U 42. minuti kombinirali su Cabella i Haraldsson, ovaj prvi je pucao sa 10-ak metara, ali Labrović je obranio.

No, minutu kasnije Yoro je osvojio loptu na 30-ak metara od gola Rijeke, dodao Davidu, ovaj proslijedio Žegrovi koji je preciznim udarcem sa 15 metara svladao Labrovića.

Lille zabio za pobjedu u samoj završnici

Veliku priliku Lille je imao odmah čim je počelo drugo poluvrjeme, David je ušao u kazneni prostor s lijeve steane, snažno pucao pod gredu, ali Labrović je bio na mjestu.

U samoj završnici dogodio se sličan scenarij kao i na kraju prvog poluvremena, Lille je naplatio svoj pritisak pogotkom. Nakon kratkog kornera u 89. minuti Cavaliero je ubacio, a Yoro bio najviši u skoku te glavom sa šest metara matirao Labrovića.

Slavlje igrača Dinama Dinamo rapsodijom u drugom dijelu svladao Spartu: Ivanušec se oprostio od Maksimira u suzama divider

Mogla je čak Rijeka i do poravnanja u sudačkoj nadoknadi, ali prvo je udarac Jankovića odlično obranio Chevalier dok je potom Fruk poslao loptu preko grede.

Uzvrat je za tjedan dana u Rijeci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider