Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hvalevrijedan projekt

Lijepa priča hrvatskog nogometa: ''Ovo je definitivno pun pogodak''

Hrvatski nogometni sindikat i petu godinu zaredom organizira hvalevrijedan projekt: kamp za profesionalne igrače bez ugovora. Cilj je pomoći nogometašima da kroz jednotjedno treniranje odigraju dvije utakmice na kojima ih mogu vidjeti domaći i strani skauti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na svaku svjetsku superzvijezdu koja je uspjela svoj dugogodišnji trud pretočiti u milijunsku zaradu, dolazi golem broj nogometaša čiji rad i znoj nisu donijeli jednake rezultate. A Hrvatski nogometni sindikat predvođen našim proslavljenim Vatrenim, Darijom Šimićem, odlučio je pomoći upravo igračima koji za život zarađuju puno skromnije.

Tako je u Zagrebu, peti put zaredom, organiziran kamp na kojem s jedne strane igrači treniraju i igraju nekoliko utakmica, a skauti to prate i odabiru one koji im se svide.

''Sretni smo zbog toga što 90 posto igrača na kraju pronađe angažman i da im pomognemo kad im nije lagano'', izjavio je Dario Šimić.

Ove godine u kampu sudjeluje ukupno 18 igrača, nekolicina njih i s iskustvom igranja u Prvoj HNL poput Matije Špičića.

"Pratio sam i prijašnja iskustva iz ovog Sindikata i vidim da velika većina nađe klubove tako da je to sigurno jedan veliki plus i pokazatelj da je definitivno ovaj kamp pun pogodak'', rekao je Matija Špičić.

Bruno Boban nekad je igrao za Zagreb, a brat Gabrijel je u Osijeku, gdje je velika zvijezda. Njegov put je drugačiji i sada je u kampu. Budući da nije iz Zagreb, Sindikat mu je osigurao smještaj i hranu.

''Stvarno sam iznenađen ovakvim nivoom za nas igrače bez kluba. Oduševljen samo kao i ostali dečki koji su u hotelu'', rekao je Boban.

Matija Dvorneković stiže kao igrač koji je u Albaniji osvojio prvenstvo i Kup.

''Istekao mi je ugovor koji je bio potpisan na godinu i pol dana, nismo se našli na kraju sezone i jednostavno smo se razišli. Sad sam trenutno slobodan i tražim novi klub. O ovom kampu mogu samo reći sve pozitivno. Ja osobno ne očekujem ništa, nego se kao igrač samo želim pokazati u najboljem svjetlu, ostaviti što bolji dojam i nadati se uz malo sportske sreće da će doći neki angažman'', objasnio je Dvorneković.

A s tom vjerom ova skupina kvalitetnih nogometaša u utorak će odigrati utakmicu s Rudešom, a u subotu se sprema veliko finale: turnir s kolegama u istoj situaciji iz Srbije, Slovenije i Crne Gore.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider